Ajtószárny-meghajtások beltéri ajtókhoz

Az akadálymentes és kényelmes lakásért

A Hörmann PortaMatic ajtószárny-meghajtással egyszerűen, kéziadóval vagy nyomógombbal, automata módon nyithatók és csukhatók a beltéri fa- és acélajtók. Ha testi fogyatékkal él, vagy ha csak kényelmesebben szeretne élni - ez a technológia meg fogja könnyíteni az életét. A ProMatic ajtószárny-meghajtás számos figyelemre méltó funkciója és beállítási lehetősége mellett az áramfogyasztása is minimális. Emellett a PortaMatic a hasonló ajtómeghajtásoknál akár 25 %-kal olcsóbb is.

A PortaMatic az egyetlen olyan ajtómeghajtás, amelyet a Német  Gerontotechnológiai Társaság (GGT) bevizsgált és jónak értékelt. Ez azt jelenti, hogy kényelem, minőség és esztétika tekintetében megfelel az 50 év fölöttiek elvárásainak.

Kornak megfelelő lakhatás

A testi korlátozások ellenére a jövőben is szeretne szabadon mozogni? A PortaMatic beltéri ajtómeghajtás visszaad Önnek egy kis életminőséget: segít abban, hogy külső segítség nélkül mozoghasson a helyiségek között.

Kényelmes lakhatás

A jövőben fáradság nélkül viheti át egyik helyiségből a másikba a tele tálcákat, nehéz italos ládákat, illetve a megvásárolt dolgokat. Ha egészségügyi okokból nincs is szüksége a PortaMatic ajtómeghajtásra, biztos, hogy akkor sem szeretné soha többé nélkülözni ezt a kényelmet.

Akadálymentesített munkahely

A munkahelyek akadálymentesítésére már ma is nagy figyelmet fordítanak, és jövőben is egyre fontosabbá fog válni. Kis energiafogyasztása magas fokú biztonságot nyújt, így a PortaMatic ideális ajtómeghajtás pl. irodákban, kórházakban, laborokban, orvosi rendelőkben.*

* Bizonyos helyeken, pl. idős, gondozást igénylő emberek, kisgyermekek esetében egyedileg meg kell vizsgálni a meghajtás alkalmazhatóságát.

Higiénikus ajtóhasználat

Az orvosi rendelők ajtajai, illetve irodaházak mosdóhelyiségeinek ajtajai jelentős veszélyt jelentenek a dolgozók és páciensek közötti fertőzések-átadás tekintetében.
Ha a PortaMatic ajtómeghajtást érintkezésmentes kapcsolóval kombinálják, az megbízható védelmet nyújt a baktériumokkal szemben, így Ön biztonságban érezheti magát.

Erős érvek a Hörmann beltéri ajtómeghajtások mellett

Biztonságos ajtóműködtetés

Biztonságos ajtóműködtetés

A biztonság és a kényelem elválaszthatatlan együttes a Hörmann-nál. A PortaMatic meghajtás az ajtókat lágy indítás és lassított stop funkcióval nyitja és csukja, ezáltal nagyon halk. Az ajtómozgatásokhoz csak igen csekély erő szükséges, és ez nagyfokú biztonságot jelent. Már az ajtó könnyű érintése is azonnal megállítja a mozgást.

Innovatív rádiós rendszer

Innovatív rádiós rendszer

Mi még ott is továbbgondoljuk a dolgokat, ahol mások már rég abbahagyták. Az innovatív BiSecur rádiós rendszerünkkel Ön biztonságosan, kéziadóval vagy rádiós belső nyomógombbal működtetheti a meghajtást, ráadásul le is kérdezheti, hogy az ajtó nyitva vagy csukva van-e*. Így Önnek nem kell végigfutnia az egész házon, hogy leellenőrizze a beltéri ajtókat. És mivel mi mindig szem előtt tartjuk a kényelmet, a kéziadóval vagy a rádiós belső nyomógombbal Ön nemcsak az ajtókat tudja nyitni és csukni, hanem az integrált LED-világítást is működtetheti.

 

*HS 5 BS kéziadóval vagy FIT 5 BS rádiós belső nyomógombbal

Egyszerű szerelés és csatlakoztatás

Egyszerű szerelés és csatlakoztatás

A PortaMatic garantáltan megkönnyíti az Ön életét. Már a szerelés is nagyon egyszerű. A meghajtást az ajtó fölé vagy a tokra kell rögzíteni. A csúszósínt egyszerűen az ajtólapra lehet ragasztani, szükség esetén pedig nyomtalanul eltávolítható. Ez különösen bérelt lakások vagy sík üvegajtók esetén előnyös. A PortaMatic csatlakoztatása egész egyszerűen egy dugaszos aljzathoz történik. Ahhoz, hogy ez zökkenőmentes legyen, a meghajtásainkat 3 m hosszú vezetékkel szállítjuk. Természetesen a Hörmann szakkereskedő is szakszerűen felszerelheti Önnek a meghajtást.

Optikai és akusztikai kényelmi funkciók

Optikai és akusztikai kényelmi funkciók

Úgy gondoljuk, hogy a nagyobb kényelem és a nagyobb biztonság teszi láthatóvá a különbséget. Emiatt a PortaMatic ajtómeghajtást néhány kiegészítő funkcióval láttuk el. Így egy hangjelzés és egy integrált LED-világítás jelzi Önnek az ajtó nyitását és csukását még az ajtómozgás előtt. A világítás elsősorban a sötétben és a rosszul megvilágított bejáratnál nyújt biztonságot az ajtó teljes áthaladási tartományában.

Katalógusok
Videók
Türantrieb PortaMatic - Barrierefreies und komfortables Wohnen

PortaMatic ajtómeghajtás