Szekcionált garázskapuk

Tekintse meg az előnyöket

A szekcionált kapuk függőlegesen nyílnak és helytakarékos módon a mennyezet alatt helyezkednek el. E konstrukciós elvnek köszönhetően maximális helyet biztosítanak a garázsban és a garázs előtt. A szekcionált garázskapuk bármilyen garázsnyílásba beépíthetők, és a billenőkapukhoz képest akár 14 cm-rel nagyobb áthajtószélességet biztosítanak. A négy oldalon elhelyezkedő tartósan elasztikus és időjárásálló tömítésnek köszönhetően optimálisan szigeteltek.

A szekcionált garázskapuk a 13241-1 európai szabvány biztonsági követelményei szerint lettek bevizsgálva és tanúsítva. A Biztonsági csekklistával megtudhatja, hogy az Ön jelenlegi garázskapuja megfelel-e az aktuális EU biztonsági normáknak.

Válassza ki a megfelelő kaputípust!

A választás az Öné:   az LPU 67 Thermo és LPU 42 duplafalú garázs szekcionált kapuk kiváló, illetve nagyon jó hőszigetelést biztosítanak.  Emelett fő jellemzőik a nyugodt kapufutás és a nagyfokú stabilitás. Az egyhéjú LTE 42 garázs szekcionált kapu ideális megoldás  olyan  különálló garázsokhoz, melyeket nem szükséges hőszigetelni.  Az LTH 42  tömörfa kapuk különösen alkalmasak faházakhoz vagy  sok faelemmel ellátott épületekhez,  a fa homlokzati elemekkel ellátott házakhoz.

LPU 67 Thermo

Az energiatakarékos garázskapu 67 mm vastag lamellái kiválóan szigetelnek.

LPU 42

Az LPU 42 kapuk 42 mm vastag duplafalu lamellái nagyon jó hőszigetelők.

LTE 42

Az LTE 42 garázskapu szigeteletlen kivitelben költséghatékony megoldás különálló fűtetlen garázsokhoz.

LTH 42

A tömörfa kapuk kiválóan illeszkednek a fából készült épületekhez vagy fa burkolatú homlokzatokhoz.

Acél szekcionált kapu motívumok áttekintése

S-bordás (LPU 42, LTE 42), fehér RAL 9016

M-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42, LTE 42), fehér RAL 9016

D-bordás (LPU 42), fehér RAL 9016

T-bordás (LPU 42), fehér RAL 9016

L-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42), fehér RAL 9016

Kazettás (LPU 42, LTE 42), fehér RAL 9016

L-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42), 450 jelű motívum, fehér RAL 9016

L-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42), 456 jelű motívum, fehér RAL 9016

L-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42), 461 jelű motívum, üvegezve, fehér RAL 9016

L-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42), 457 jelű motívum, fehér RAL 9016

L-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42), 462 jelű motívum, üvegezve, fehér RAL 9016

L-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42), 458 jelű motívum, fehér RAL 9016

L-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42), 454 jelű motívum, fehér RAL 9016

L-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42), 469 jelű motívum, üvegezve, fehér RAL 9016

L-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42), 481 jelű motívum, üvegezve, fehér RAL 9016

T-bordás (LPU 42), 501 jelű motívum, nemesacél, fa (ábra) vagy a választás szerinti RAL megjelenésű teljes berakásokkal

T-bordás (LPU 42), 500 jelű motívum, nemesacél, fa (ábra) vagy a választás szerinti RAL megjelenésű osztott berakásokkal, fehér RAL 9016

Tömörfa szekcionált kapu motívumok áttekintése

S-bordás, északi lucfenyő

M-bordás, északi lucfenyő

L-bordás, északi lucfenyő

Kazettás, északi lucfenyő

401 jelű motívum, északi lucfenyő

402 jelű motívum, északi lucfenyő

403 jelű motívum, északi lucfenyő

403 jelű motívum, terméskővel, északi lucfenyő

404 jelű motívum, északi lucfenyő

Motiv 404, mit Naturstein, Nordische Fichte

404 jelű motívum, terméskővel, északi lucfenyő

405 jelű motívum, opciós „Exklusiv” szárnyaskapu-vasalattal, északi lucfenyő

Erős érvek a Hörmann szekcionált garázskapuk mellett

Harmonikus összbenyomás

Harmonikus összbenyomás

[1] Azonos bordamagasság és nem látható lamellaátmenetek bordázott kapuk esetén

A Hörmann garázskapuk jellemzője az azonos bordamagasság [A]. A lamellák úgy kerültek kialakításra, hogy zárt állapotban az átmenetek gyakorlatilag láthatatlanok maradnak. Hasonlítsa össze!

Kapható praktikus mellékajtó is, a szekcionált garázskapuval azonos bordafelosztással.

[2] Nem azonos méretű bordamagasság [B], [C] a különböző lamellamagasságok miatt, és látható lamellaátmenetek a versenytársak kapuinál. Az eredmény egy zavaró megjelenés lesz. [3] Azonos kazettafelosztás A harmonikus összbenyomáshoz a Hörmann szekcionált kapuknál az egyes kazetták közötti távolságok [D] a kapu teljes magasságában azonosak. Ez a kapu teljes magasságában azonos méretű lamellák révén érhető el. Az egyes kazetták közötti vízszintes távolságok is egységesek. Ez teljesen egységes megjelenést eredményez. Kívánságra a szekcionált garázskapukhoz való mellékajtók is kaphatók a kapuval azonos lamellafutással. [4] Nem azonos kazettafelosztás [E], [F] a különböző méretű lamellamagasságok miatt, a versenytársak kapuinál. Ezáltal az eredmény egy zavaró megjelenés lesz.
Tok és kapulap azonos külsővel

Tok és kapulap azonos külsővel

Egy kapu harmonikus megjelenését sok, apró részlet határozza meg: a szemöldökkiegyenlítő blende [1] a fehér kapuknál és az összes felületnél mindig nézetazonos a kapulamellákkal. Ezáltal minden összhangban van. Az oldaltokok [2] alapkivitelben fehér Woodgrain felületűek. A Sandgrain, Silkgrain vagy Decograin felületű szekcionált kapukhoz opcionálisan kapható a kapulamellákkal azonos felületű tokburkolat. A Micrograin kapuknál a tokburkolat sík, Silkgrain felületű.

A színes szekcionált kapukhoz és a Decograin felületű kapukhoz is opcionálisan kapható a kapulamellák színéhez vagy dekorfelületéhez illeszkedő tokburkolat [2]. A szemöldökkiegyenlítő blende [1] felülete az ilyen kapuknál mindig megegyezik a kapulamellák színével, ill. dekorfelületével.

Kapuval egy síkot alkotó szemöldökblende

Kapuval egy síkot alkotó szemöldökblende

LPU kapuknál ez a kapulappal egy síkot alkotó szemöldökkiegyenlítő blende elegáns megoldás a kapulap és a blende közötti láthatatlan átmenethez. A kapu zárt állapotában a felső kapuelem egy síkot alkot a blendével.

Részletekig valósághű Decograin felületek

Részletekig valósághű Decograin felületek

Az UV-sugárzásnak ellenálló, az acéllamellák külső oldalát borító műanyag fóliabevonat részletekbe menően hűen jeleníti meg a fa karakterét, illetve nemes megjelenésű, antracitszínű eleganciát kölcsönöz. A 6 Decograin dekor a különleges felületkezelésnek köszönhetően hosszú élettartamú.

Hosszantartó, optimális védelem

Hosszantartó, optimális védelem

Az öregedésálló, 4 cm magas, műanyag tokláb körbefogja a tokot a rozsdásodás által veszélyeztetett tartományban és tartósan megvédi azt a lehetséges korróziótól. Ez a versenytárak megoldásaitól eltérő módon, hosszú távú és hatékony védelmet ad, még tartós ázás esetén is.

Együtt a kapu aljzattömítésével a tokláb optikailag is egy jól sikerült lezárást képez.

Hatékony hőszigetelés

Hatékony hőszigetelés

Ha a garázs és a ház egy épületegységet alkot, mindig ajánlott egy jól szigetelt garázskaput választani. A Hörmann ThermoFrame tokcsatlakozással az LPU kapu amúgy is nagyon jó hőszigetelési tulajdonságai még tovább javíthatók. A kaputokkal együtt egyszerűen felszerelendő fekete műanyag profil gondoskodik a tok és a téglafal hőhídmentességéről, és akár 15 %-kal* javítja a szigetelést. Az opciós ThermoFrame tokcsatlakozást Ön minden Hörmann szekcionált kapuhoz megkaphatja.

 

* duplafalú LPU szekcionált garázskapunál, 5000 x 2125 mm-es méret esetén

Praktikus megoldások

Praktikus megoldások

Az egyszerű személyátjáráshoz ajánlott a személybejáró-ajtó használata. Így könnyedén kihozhatók a kerékpárok vagy kerti eszközök a garázsból, anélkül, hogy ki kellene nyitni a kaput. A nemesacél küszöb középen csak 10, a peremeknél pedig 5 mm magas. Csökkenti a megbotlás kockázatát, és megkönnyíti az áthaladást például kerékpárral.

Még nagyobb biztonság

Még nagyobb biztonság

A hívatlan vendégeknek a Hörmann automata szekcionált kapukkal szemben nem sok esélyük van. Ha a kapu zárva van, a feltolásvédelem automatikusan beugrik a vezetősín ütközőjébe, így azonnal erősen reteszel, és véd a feltolással szemben. Ez a szabadalmaztatott kapureteszelés pusztán mechanikusan működik, ezért – a versenytársak meghajtásaival szemben – áramellátás nélkül is hatásos marad.

Hitelesített biztonságú BiSecur rádiós rendszer

Hitelesített biztonságú BiSecur rádiós rendszer

A kétirányú és különösen biztonságos, garázsés udvarikapu-meghajtásokhoz kifejlesztett BiSecur rádiós rendszer egy jövőbemutató technika garázskapuk, udvari kapuk, lámpák és sok más szerkezet kényelmes és biztonságos működtetésére.

Az új fejlesztésű, stabil, zavarmentes hatótávolságú, extrém biztonságos BiSecur titkosítási eljárás a biztonság érzését nyújtja Önnek, mivel idegenek az Ön rádiós jelét nem tudják lemásolni. A bochumi Ruhr Egyetem biztonsági szakértői által bevizsgálva és tanúsítva, így ez olyan biztonságos, mint az online bankolás.

A kapu helyzete kényelmesen lekérdezhető

A kapu helyzete kényelmesen lekérdezhető

Nem kell többé szélben és esőben az ajtó előtt megvárnia, hogy kapuja valóban bezáródott-e. Mindössze egyetlen gombnyomásra a HS 5 BS kéziadó LED-jének színéből láthatja, hogy garázskapuja zárva van-e. Ha a kapu nyitva lenne, akkor az egy további gombnyomásra* bezáródik. Ennél kényelmesebben és biztonságosabban nem lehet kaput vezérelni.

Az új app** segítségével, a Hörmann BiSecur Gateway kapcsolattal kényelmesen, okostelefonján vagy táblagépén keresztül, működtetheti Hörmann garázskapu- és udvarikapu-meghajtását, Hörmann házbejárati ajtóját***, valamint egyéb készülékeit.

* Ha a kaput, a kapura való rálátás nélkül működtetik, akkor egy kiegészítő fénysorompó használata szükséges.

** iOS és Android operációs rendszerhez

*** egyedi kivitelben

Kitűnő design

Kitűnő design

Az exkluzív BiSecur kéziadók dizájnos fekete vagy fehér megjelenésük mellett, elegáns és különösen kézre álló alakjukkal is kitűnnek.

Az opcionálisan magasfényű, a zongorabillentyűk lakkozásához hasonló megjelenésű Hörmann BiSecur kéziadók egy nemzetközi zsűri által az exkluzív design díjjal lettek kitűntetve.

Képgaléria

T-bordás

500 jelű motívum, nemesacél megjelenésű osztott berakásokkal, RAL 7016

T-bordás

silkgrain kőszürke RAL 7030, 501 jelű motívum, fa megjelenésű teljes berakásokkal

405 kapumotívum

Tömörfa kapu, helyszínen fehérre festett, kapuszárny szerelvényekkel és dekoratív fogantyúkkal

M-bordás

Decograin Rosewood

T-bordás

Silkgrain antracitszürke RAL 7016, 500 jelű motívum, fa megjelenésű osztott berakásokkal

S-bordás

woodgrain fenyőzöld RAL 6009

Kazettás

Woodgrain antracitszürke RAL 7016

M-bordás

Antracitszürke, RAL 7016, Hörmann alumínium házbejárati ajtó, ThermoSafe, 565 jelű motívum, antracitszürke, RAL 7016, opcionálisan oldal- illetve felülvilágítóval

Kazettás

Decograin Golden Oak

Katalógusok
Videók
Garagentor-Antriebe - Beruhigend Sicher

Garázskapu-meghajtás - a megnyugtatóan biztonságos megoldás

Hörmann klímaérzékelő az automata garázsszellőztetéshez

Garagentor-Antrieb SupraMatic

SupraMatic garázskapu meghajtás- A párbaj

BiSecur - Funksystem mit zertifizierter Sicherheit

Hörmann BiSecur rádiós rendszer – tanúsított biztonság

Hörmann Funksystem BiSecur

Biztonságos, kényelmes, különleges: Hörmann BiSecur rádiós rendszer