Hörmann szekcionált garázskapu Duradecor felülettel

Szekcionált garázskapuk

Tekintse meg az előnyöket

A szekcionált kapuk függőlegesen nyílnak és helytakarékos módon a mennyezet alatt helyezkednek el. Ennek a konstrukciónak köszönhetően maximális helyet biztosítanak a garázsban és a garázs előtt. A szekcionált garázskapuk bármilyen garázsnyílásba beépíthetők, és a billenőkapukhoz képest akár 14 cm-rel nagyobb áthajtószélességet biztosítanak. A négy oldalon elhelyezkedő tartósan elasztikus és időjárásálló tömítésnek köszönhetően optimálisan szigeteltek.

Ne sajnálja magától ezt a kényelmet.

A szekcionált garázskapuk a 13241-1 európai szabvány biztonsági követelményei szerint lettek bevizsgálva és tanúsítva. A Biztonsági csekklistával megtudhatja, hogy régi garázskapuja megfelel-e az aktuális EU biztonsági normáknak.

Válassza ki a megfelelő kaputípust

A választás az Ön kezében van: az LPU 67 Thermo és az LPU 42 duplafalú szekcionált garázskapukkal Ön kiváló, ill. nagyon jó hőszigetelésre számíthat. Ezen túlmenően magas stabilitásra és nyugodt kapufutásra is. Az LTE 42 egyhéjú szekcionált garázskapu olyan szabadon álló garázsokhoz ideális, melyek nem igényelnek hőszigetelést. Ha pedig házának megjelenésében a fa a meghatározó, akkor az LTH 42 típusú tömörfa burkolatú Hörmann szekcionált kapu a legelőnyösebb választás

LPU 67 Thermo

Az energiatakarékos kapu lenyűgöző hőszigetelést biztosító, 67 mm vastagságú lemezekből áll.

LPU 42

Az LPU 42 duplafalú szekcionált garázskapu a 42 mm vastag lamelláival nagyon jó hőszigetelést biztosít.

LTE 42

Az egyhéjú LTE 42 kapu kedvező árú megoldás az olyan különálló garázsokhoz, melyeket nem szükséges kiegészítően hőszigetelni.

LTH 42

A tömörfa paneles kapuk különösen alkalmasak faházakhoz vagy sok faelemmel ellátott épületekhez, mint pl. a látszó favázas vagy a fa homlokzati elemekkel ellátott házak.

Szekcionált acél garázskapuk motívumai

S-bordás (LPU 42, LTE 42), fehér RAL 9016

M-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42, LTE 42), fehér RAL 9016

D-bordás (LPU 42), fehér RAL 9016

T-bordás (LPU 42), fehér RAL 9016

L-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42), fehér RAL 9016

Kazettás (LPU 42, LTE 42), fehér RAL 9016

L-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42), 450 jelű motívum, fehér RAL 9016

L-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42), 456 jelű motívum, fehér RAL 9016

L-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42), 461 jelű motívum, üvegezve, fehér RAL 9016

L-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42), 457 jelű motívum, fehér RAL 9016

L-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42), 462 jelű motívum, üvegezve, fehér RAL 9016

L-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42), 458 jelű motívum, fehér RAL 9016

L-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42), 454 jelű motívum, fehér RAL 9016

L-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42), 469 jelű motívum, üvegezve, fehér RAL 9016

L-bordás (LPU 67 Thermo, LPU 42), 481 jelű motívum, üvegezve, fehér RAL 9016

T-bordás (LPU 42), 501 jelű motívum, nemesacél, fa (ábra) vagy a választás szerinti RAL megjelenésű teljes berakásokkal

T-bordás (LPU 42), 500 jelű motívum, nemesacél, fa (ábra) vagy a választás szerinti RAL megjelenésű osztott berakásokkal, fehér RAL 9016

Szekcionált acél garázskapuk felületei

Duragrain Oberfläche

Duragrain

A részletgazdag, természetes és színhű Duragrain kapufelület esetén 24 féle dekorfelület választható, mint pl. beton- (lásd az ábrát), rozsda- vagy terméskőszerű megjelenéssel. Az innovatív nyomtatási eljárás és a nagy karcállóságú védőlakk fedőbevonat a kapu tartósan szép és karcmentes megjelenését szolgálja.

Decograin Oberfläche

Decograin

Az UV-álló műanyag bevonatos Decograin felület részletekig valósághű, egyedi fa kinézetet, illetve nemes antracit-metál eleganciát kölcsönöz a szekcionált kapunak. Öt természetes fadekorból vagy elegáns fémhatású dekorból választhat.

Silkgrain Oberfläche

Silkgrain

A selymesen sík Silkgrain felület, mely nemes megjelenést kölcsönöz a kapunak, a legjobb választás a modern építészethez. Ráadásul az 50%-kal vastagabb külső lemez nagyobb stabilitást ad a lamellának, így a kapufutás is sokkal nyugodtabb lesz. Ez a felület RAL 9016 fehér színben, 15 kedvező árú vagy egyedi RAL-színben kapható.

Sandgrain Oberfläche

Sandgrain

Ez az ártudatos építőknek szánt, finoman strukturált felület különösen alkalmas a modern stílusú házakhoz, és fehér színben (RAL 9016), valamint 3 kedvező árú színben kapható.

Woodgrain

A kedvező árú, robusztus felületnél, melyen az eredetihez hű fűrészfog-mintázat található, a kisebb karcolások problémamentesen kijavíthatók. Ez a felület RAL 9016 fehér színben, 15 kedvező árú vagy egyedi RAL-színben kapható.

Szekcionált acél garázskapuk színei

A hőszigetelt LPU szekcionált kapukat és mellékajtókat alapkivitelben fehér (RAL 9016) színben, valamint további 15 preferált színben kínáljuk kedvező áron, továbbá a RAL-skála mintegy 200 színében*, illetve sok NCS- és DB-színben. A Sandgrain felület esetén 3 kedvező árú színből** lehet választani. Az egyhéjú LTE 42 kapukat alapkivitelben csak RAL 9016 fehér színben szállítjuk.

RAL 9016 traffic white (standard színű)

15 kedvező árú szín

RAL 9007 szürkealumínium

RAL 9006 fehéralumínium **

RAL 8028 földbarna **

RAL 8003 agyagbarna

RAL 8001 okkerbarna

RAL 7040 szürke

RAL 7035 világosszürke

RAL 7030 kőszürke

RAL 7016 antracitszürke **

RAL 6009 fenyőzöld

RAL 6005 mohazöld

RAL 5014 galambkék

RAL 5011 acélkék

RAL 3003 rubinpiros

RAL 1015 világos elefántcsont

 

Kérjük, vegye figyelembe:

A szekcionált garázskapu belső oldala mindig törtfehér (RAL 9002) színt kap. A napfénynek tartósan kitett hőszigetelt garázskapunál a sötét színbevonatokat kerülni kell, mert az esetlegesen fellépő lamellakihajlás a kaput károsíthatja. Az összes szín a RAL-színskála szerint lett megadva. Az ábrák színei és felületei nyomdatechnikai okokból eltérhetnek a valóságostól. Kérjen tanácsot Hörmann szakkereskedőinktől.

* RAL Classic színek; kivételt képeznek a gyöngyház-, a fénylő és metál színárnyalatok.
** Kedvező árú színek Sandgrain felület esetén

Tömörfa szekcionált kapuk motívumai

S-bordás, északi lucfenyő

M-bordás, északi lucfenyő

L-bordás, északi lucfenyő

Kazettás, északi lucfenyő

401 jelű motívum, északi lucfenyő

402 jelű motívum, északi lucfenyő

403 jelű motívum, északi lucfenyő

403 jelű motívum, terméskővel, északi lucfenyő

404 jelű motívum, északi lucfenyő

Motiv 404, mit Naturstein, Nordische Fichte

404 jelű motívum, terméskővel, északi lucfenyő

405 jelű motívum, opciós „Exklusiv” szárnyaskapu-vasalattal, északi lucfenyő

Fafajták és felületek tömörfából készült szekcionált kapukhoz

Északi lucfenyő

Az északi lucfenyő egy túlnyomórészt egyenes szálfutású, világos színű tűlevelű fafaj. Alapvetően egyenes rostú, néhol azonban spirálisan elcsavarodik, sárgásbarna „ággöcsökkel”, mely teljes természetességgel hat.

Hemlock fenyő

A Hemlock-fenyő egy szürkésfehértől világos szürkésbarnáig terjedő tűlevelű fa, túlnyomórészt egyenes rostú, a rostiránnyal párhuzamosan futó ásványi csíkokkal és gyantatáskákkal.

Kefélt felület

Mindkét fafaj kapható kefélt felülettel is. Ez a kapunak természetes megjelenést kölcsönöz, mely különlegessé teszi a fagerendás szerkezetű házak varázsát és a vidéki házak stílusát. A felület az összes LTH szekcionált garázskapuhoz és mellékajtóhoz (kivéve a V-kazettás változatot) kapható.

Falazúros felületek tömörfa szekcionált kapukhoz

Mészfehér színű, lazúros vagy fedőfestéssel ellátott

Erdei fenyő

Teak

Palisander

Ébenfa

Achátszürke

Fenyőzöld

Északi vörös


Erős érvek a Hörmann szekcionált garázskapuk mellett

Modern energiatakarékos kapu

Modern energiatakarékos kapu

Különösen azokhoz a garázsokhoz ajánlott a duplafalú szekcionált kapu, melyek közvetlenül a házhoz lettek építve. Az igen jó hőszigeteléssel ellátott LPU 42 kapu mellett, az LPU 67 Thermo kapu kínálja mindazt, ami a mai modern építészettől elvárható: hőhídmentes lamelláknak köszönhető kiváló hőszigetelést [1], melynek U-értéke 0,33 W/‌(m²·K)*, nagyon jó tömítettséget a lamellák között a dupla ajakos tömítések révén [2] és optimális aljzati csatlakozást dupla padlótömítéssel, mely az aljzati egyenetlenségeket is kiegyenlíti és csökkenti az energiaveszteséget

* A kapu (5000 × 2125 mm) U-értéke = 1,0 W/(m²·K)

Hatékony hőszigetelés

Hatékony hőszigetelés

Ha a garázs és a ház egy épületegységet alkot, mindig ajánlott egy jól szigetelt garázskaput választani. A Hörmann ThermoFrame tokcsatlakozással az LPU kapu amúgy is nagyon jó hőszigetelési tulajdonságai még tovább javíthatók. A kaputokkal együtt egyszerűen felszerelendő fekete műanyag profil gondoskodik a tok és a téglafal hőhídmentességéről, és akár 15 %-kal* javítja a szigetelést. Az opciós ThermoFrame tokcsatlakozást Ön minden Hörmann szekcionált kapuhoz megkaphatja.

 

* duplafalú LPU szekcionált garázskapunál, 5000 x 2125 mm-es méret esetén

Hosszantartó, optimális védelem

Hosszantartó, optimális védelem

Az öregedésálló, 4 cm magas, műanyag tokláb körbefogja a tokot a rozsdásodás által veszélyeztetett tartományban és tartósan megvédi azt a lehetséges korróziótól. Ez a versenytárak megoldásaitól eltérő módon, hosszú távú és hatékony védelmet ad, még tartós ázás esetén is.

Együtt a kapu aljzattömítésével a tokláb optikailag is egy jól sikerült lezárást képez.

Tartósan szép Duragrain dekorok

Tartósan szép Duragrain dekorok

Az új Duragrain, 24 dekorfelülete igazán meggyőző a részletgazdag, természetes és színhű kapunézet tekintetében. Innovatív digitális nyomtatás [1] az horganyzott lamella [3] alapozásán [2] és nagy karcállóságú védőlakk fedőbevonat [4] szolgálja a kapu tartósan szép megjelenését. A tokblendéket és az opcionális szemöldökkiegyenlítő blendéket a dekorfelülethez illeszkedő színben szállítjuk.

Azonos bordatávolságok

Azonos bordatávolságok

[1] Gleiche Sickenabstände und unsichtbare Lamellenübergänge bei Sickentoren

Hörmann Garagentore zeichnen sich durch eine exakt gleichmäßige Sickenaufteilung [A] aus. Die Lamellen sind so geformt, dass die Übergänge im geschlossenen Zustand praktisch unsichtbar bleiben. Bitte vergleichen Sie!

Auf Wunsch erhalten Sie auch die praktischen Nebentüren mit ansichtsgleicher Sickenflucht zum Garagen-Sectionaltor.

[2] Ungleichmäßige Sickenabstände [B], [C] durch unterschiedliche Lamellenhöhen und sichtbare Lamellenübergänge bei Wettbewerbstoren. So entsteht eine unruhige Toransicht.
Egyforma kazetta-elosztás

Egyforma kazetta-elosztás

[3] Gleichmäßige Kassettenaufteilung

Für eine harmonische Gesamtansicht sind bei Hörmann Sectionaltoren die Abstände zwischen den einzelnen Kassetten [D] in der Höhe exakt gleich. Dies wird durch gleich hohe Lamellen über die gesamte Torhöhe erreicht. Auch die waagerechten Abstände zwischen den Kassetten [E] in einer Lamelle sind einheitlich. Dadurch ergibt sich eine gleichmäßige Toransicht.

Auf Wunsch sind auch Nebentüren mit der gleichen Lamellenaufteilung ansichtsgleich zum Garagen-Sectionaltor erhältlich.

[4] Ungleichmäßige Kassettenaufteilung [F], [G] durch unter schiedliche Lamellenhöhen bei Wettbewerbstoren. Dadurch entsteht eine unruhige Toransicht.
Tok és kapulap azonos külsővel

Tok és kapulap azonos külsővel

Egy kapu harmonikus megjelenését sok, apró részlet határozza meg: a szemöldökkiegyenlítő blende [1] a fehér kapuknál és az összes felületnél mindig nézetazonos a kapulamellákkal. Ezáltal minden összhangban van. Az oldaltokok [2] alapkivitelben fehér Woodgrain felületűek. A Sandgrain, Silkgrain vagy Decograin felületű szekcionált kapukhoz opcionálisan kapható a kapulamellákkal azonos felületű tokburkolat. A Micrograin kapuknál a tokburkolat sík, Silkgrain felületű.

A színes szekcionált kapukhoz és a Decograin felületű kapukhoz is opcionálisan kapható a kapulamellák színéhez vagy dekorfelületéhez illeszkedő tokburkolat [2]. A szemöldökkiegyenlítő blende [1] felülete az ilyen kapuknál mindig megegyezik a kapulamellák színével, ill. dekorfelületével.

Kapuval egy síkot alkotó szemöldökblende

Kapuval egy síkot alkotó szemöldökblende

LPU kapuknál ez a kapulappal egy síkot alkotó szemöldökkiegyenlítő blende elegáns megoldás a kapulap és a blende közötti láthatatlan átmenethez. A kapu zárt állapotában a felső kapuelem egy síkot alkot a blendével.

Praktikus megoldások

Praktikus megoldások

Az egyszerű személyátjáráshoz ajánlott a személybejáró-ajtó használata. Így könnyedén kihozhatók a kerékpárok vagy kerti eszközök a garázsból, anélkül, hogy ki kellene nyitni a kaput. A nemesacél küszöb középen csak 10, a peremeknél pedig 5 mm magas. Csökkenti a megbotlás kockázatát, és megkönnyíti az áthaladást például kerékpárral.

Még nagyobb biztonság

Még nagyobb biztonság

A hívatlan vendégeknek a Hörmann automata szekcionált kapukkal szemben nem sok esélyük van. Ha a kapu zárva van, a feltolásvédelem automatikusan beugrik a vezetősín ütközőjébe, így azonnal erősen reteszel, és véd a feltolással szemben. Ez a szabadalmaztatott kapureteszelés pusztán mechanikusan működik, ezért – a versenytársak meghajtásaival szemben – áramellátás nélkül is hatásos marad.

BiSecur rádiós rendszer tanúsított biztonsággal

BiSecur rádiós rendszer tanúsított biztonsággal

A kétirányú BiSecur rádiós rendszer egy jövőbemutató technika garázskapuk, udvari kapuk, ajtók meghajtására lámpák és sok más szerkezet kényelmes és biztonságos működtetésére.

Ez a Hörmann által fejlesztett stabil, zavarmentes hatótávolságú, extrém biztonságos BiSecur titkosítási eljárás a biztonság érzését nyújtja Önnek, mivel idegenek az Ön rádiós jelét nem tudják lemásolni. Ezt a bochumi Ruhr Egyetem és független vizsgáló intézetek biztonsági szakértői is bevizsgálták és tanúsították.
Tökéletesen egymásra hangolva

Tökéletesen egymásra hangolva

Az összes BiSecur meghajtás, vevőegység és kezelőelem 100 %-ig kompatibilis. Így egyszerűen, a kéziadógomb vagy a rádiós nyomógomb megnyomásával működtethet a garázs- és udvari kapuja mellett, akár egy házbejárati ajtó zárszerkezetét, ajtómeghajtást vagy további, BiSecur vevőegységgel ellátott eszközöket is. A minden Hörmann meghajtásban, alapkivitelként megtalálható HCP interfész még több dolgot tesz lehetővé. Ennek segítségével az összes Hörmann garázskapu- és udvarikapu-meghajtás egy külső Smart Home rendszer révén egyszerűen hálózatba kapcsolható.

A kapu helyzete kényelmesen lekérdezhető

A kapu helyzete kényelmesen lekérdezhető

Nem kell többé szélben és esőben az ajtó előtt megvárnia, hogy kapuja valóban bezáródott-e. Mindössze egyetlen gombnyomásra a HS 5 BS kéziadó LED-jének színéből láthatja, hogy garázskapuja zárva van-e. Ha a kapu nyitva lenne, akkor az egy további gombnyomásra* bezáródik. Ennél kényelmesebben és biztonságosabban nem lehet kaput vezérelni.

*** Ha a kaput a kapura való rálátás nélkül működtetik, akkor egy kiegészítő fénysorompó használata szükséges.

Kitűnő design

Kitűnő design

Az exkluzív BiSecur kéziadók dizájnos fekete vagy fehér megjelenésük mellett, elegáns és különösen kézre álló alakjukkal is kitűnnek.

Az opcionálisan magasfényű, a zongorabillentyűk lakkozásához hasonló megjelenésű Hörmann BiSecur kéziadók reddot dizájn díjjal lettek kitűntetve egy nemzetközi zsűri által.

Kép: HS 5 BS asztali kéziadó tartóval (opcionálisan)

A kapu exkluzív belső megjelenése

A kapu exkluzív belső megjelenése

Aki a garázsát egyben hobbiszobaként is használja, az a garázsában a kapu belső megjelenését is harmonikussá tenné. A Premium kivitelű LPU 67 Thermo kapu pontosan ezt a kívánságot teljesíti: a komplett tok***, a futó- és összekötősínek, valamint az összes vasalat nézetazonos a kapu belső oldalának RAL 9002 törtfehér színével. Így a kapu harmonikusan illeszkedik a belső térhez és értékesebbé teszi az Ön garázsát. Ráadásul a kapu a tandem futógörgőknek köszönhetően különösen nyugodt és egyenletes futású.

 *** A tok külső oldala is RAL 9002 törtfehér színű, ezért a RAL 9016 színű kapukhoz tokburkolat használata ajánlott.

Képgaléria

T-bordás

500 jelű motívum, nemesacél megjelenésű osztott berakásokkal, RAL 7016

T-bordás

silkgrain kőszürke RAL 7030, 501 jelű motívum, fa megjelenésű teljes berakásokkal

405 kapumotívum

Tömörfa kapu, helyszínen fehérre festett, kapuszárny szerelvényekkel és dekoratív fogantyúkkal

M-bordás

Decograin Rosewood

T-bordás

Silkgrain antracitszürke RAL 7016, 500 jelű motívum, fa megjelenésű osztott berakásokkal

S-bordás

woodgrain fenyőzöld RAL 6009

Kazettás

Woodgrain antracitszürke RAL 7016

M-bordás

Antracitszürke, RAL 7016, Hörmann alumínium házbejárati ajtó, ThermoSafe, 565 jelű motívum, antracitszürke, RAL 7016, opcionálisan oldal- illetve felülvilágítóval

Kazettás

Decograin Golden Oak

Katalógusok
Videók
Garagentor-Antriebe - Beruhigend Sicher

Garázskapu-meghajtás - a megnyugtatóan biztonságos megoldás

BiSecur - Funksystem mit zertifizierter Sicherheit

Hörmann BiSecur rádiós rendszer – tanúsított biztonság

Hörmann Funksystem BiSecur

Biztonságos, kényelmes, különleges: Hörmann BiSecur rádiós rendszer

Hörmann klímaérzékelő az automata garázsszellőztetéshez