Tűzgátló tolókapuk

Tűzgátló tolókapuk a megbízható védelem érdekében

A Hörmann minden területre a tűzterhelésnek megfelelő, megbízható, az üzemi és kockázati feltételeket kielégítő tolókapu-megoldásokat szállít, 1- és 2-szányú kivitelben.

A tűzgátló szerkezetek a DIN 4102 szabvány szerint bevizsgáltak, a braunschweigi anyagvizsgáló folyamatosan ellenőrzi a minőségüket, és a Német Építéstechnológiai Intézet (DIBt) engedélyével rendelkeznek.
A biztonságos menekülési és mentési útvonalat nyújtó, füstbiztos tűzgátló tolókapuk emellett a DIN 18095 szerint is be vannak vizsgálva. Minden olyan helyen javasolt az alkalmazásuk, ahol sok ember fordul meg, és tűz esetén meg kell védeni őket a terjedő, életveszélyes füstgáztól.
A gyors személyi átjáráshoz és kis szállítókocsikkal való áthaladáshoz ajánlott az integrált átjáróajtóval ellátott tűzgátló tolókapu. Az integrált átjáróajtók, tűzgátlási okok miatt, alapvetően csúszósínes ajtócsukóval vannak felszerelve.

Erős érvek a Hörmann tűz- és füstgátló tolókapuk mellett

Szép megjelenésű kapu

Szép megjelenésű kapu

Harmonikus összhatás a szabadalmaztatott csap-hornyos panelkapcsolatnak köszönhetően

A Hörmann tolókapu az elemillesztéseknél alkalmazott, látható csavarozás nélküli, szabadalmaztatott, V-hornyos kapcsolatnak köszönhetően modern megjelenésű. A nagy stabilitást a belülről egymásba ékelt labirintprofil garantálja. A 72 mm-es elemek héjazata teljes felületen a betéthez van ragasztva, és az elemeket menetes szárak tartják össze. Így az eredmény egy kiváló minőségű, párhuzamos futású kapulap, melynél egyforma szélességűek az illesztési élek.

Precíz kapulapvezetés

Precíz kapulapvezetés

Precíz kapulapvezetés a szabadalmaztatott futósínnek köszönhetően

A hengeres futógörgő és a stabil vezetőgörgő a szabadalmaztatott futósínnel együtt az optimális erőkiegyenlítést szolgálja. A nyugodt futás és könnyű működtetés a golyóscsapágyazott függesztésnek köszönhetően mindig biztosított.

Exkluzív Pearlgrain felület

Exkluzív Pearlgrain felület

Érzéketlen Pearlgrain kivitel

Pearlgrain felületű személybejáró-ajtóval is. Ez a felület érzéketlenebb az üzemelés alatti és a szerelés közbeni mechanikus sérülésekkel szemben. Horganyzott kivitelben különösen raktárcsarnokokhoz és nagy forgalmú területekhez alkalmas. A futósínblende, a súlyszekrény és a profilok sík felületűek. Opcionálisan a Pearlgrain felület akár egyedi RAL-színben is kapható.

Küszöb nélküli személybejáró-ajtó

Küszöb nélküli személybejáró-ajtó

Több kényelem és nagyobb biztonság a küszöb nélküli személybejáró-ajtónak köszönhetően

A személybejáró-ajtó nyitása – a tervezett menekülési iránytól függően – mindkét irányba lehetséges. A beépítés történhet falkávába nyíló vagy a falkávától a helyiség felé nyíló változatban. Ráadásul kapuszárnyanként két személybejáróajtó esetében egymással ellentétes is lehet a nyitásirány, valamint üvegezés mind az ajtómind a kapuelemben lehetséges.

Kényelmes hajtási megoldás

Kényelmes hajtási megoldás

A SupraMatic HT vagy ITO 400 meghajtással kombinált acél vagy nemesacél tolókapu lehetővé teszi a gyors nyitást a mindennapi üzemeltetés során. A különösen nyugodt és kíméletes kapufutás érdekében ajánlott az alapkivitelben lágy indítás és lassított stop funkcióval ellátott SupraMatic HT és ITO 400 FU meghajtás. Kényelmes működtethető a kéziadóval, nyomógombbal vagy kulcsos kapcsolóval. Tűz esetén egy szabadalmaztatott mechanizmus kireteszeli a meghajtást. A súlyoknak köszönhetően a kapu megbízhatóan bezáródik.

Katalógusok

Építészmérnök-tanácsadó

Ön építész, és kérdése van a termékeinkkel kapcsolatban, vagy a tervezés fázisában tart, és tanácsra van szüksége a kivitelezési változatokkal, kombinációs lehetőségekkel, egyedi kialakításokkal kapcsolatban? Vagy már az építészeti koncepciónál tart, és műszaki segítségre, a tervezett rendszerrel kapcsolatos részletekre van szüksége? Használja ki a több évtizedes szakértelmet - építészeti tanácsadónk szívesen végigkíséri és ad tanácsot.

az építészeti tanácsadáshoz