Szekcionált garázskapuk

Az Önnek megfelelő kapu, Hörmann márkaminőségben

Az elegáns automatikus szekcionált kapuk függőlegesen, felfelé nyílnak. Így még több helyet nyer a garázsban és a garázs előtt, - és az egész behajtó is szabad marad. A szekcionált kapuk mindenhova illenek - lehet a garázs bejárata négyszögletes, srég, szegmenses vagy köríves. Épp ezért ideálisak az esetleges későbbi modernizálásra is.

Erős érvek a Hörmann szekcionált garázskapuk mellett

Modern energiatakarékos kapu

Modern energiatakarékos kapu

Különösen azokhoz a garázsokhoz ajánlott a duplafalú szekcionált kapu, melyek közvetlenül a házhoz lettek építve. Az igen jó hőszigeteléssel ellátott LPU 42 kapu mellett, az LPU 67 Thermo kapu kínálja mindazt, ami a mai modern építészettől elvárható: hőhídmentes lamelláknak köszönhető kiváló hőszigetelést [1], melynek U-értéke 0,33 W/‌(m²·K)*, nagyon jó tömítettséget a lamellák között a dupla ajakos tömítések révén [2] és optimális aljzati csatlakozást dupla padlótömítéssel, mely az aljzati egyenetlenségeket is kiegyenlíti és csökkenti az energiaveszteséget

* A kapu (5000 × 2125 mm) U-értéke = 1,0 W/(m²·K)

Hatékony hőszigetelés

Hatékony hőszigetelés

Ha a garázs és a ház egy épületegységet alkot, mindig ajánlott egy jól szigetelt garázskaput választani. A Hörmann ThermoFrame tokcsatlakozással az LPU kapu amúgy is nagyon jó hőszigetelési tulajdonságai még tovább javíthatók. A kaputokkal együtt egyszerűen felszerelendő fekete műanyag profil gondoskodik a tok és a téglafal hőhídmentességéről, és akár 15 %-kal* javítja a szigetelést. Az opciós ThermoFrame tokcsatlakozást Ön minden Hörmann szekcionált kapuhoz megkaphatja.

 

* duplafalú LPU szekcionált garázskapunál, 5000 x 2125 mm-es méret esetén

Hosszantartó, optimális védelem

Hosszantartó, optimális védelem

Az öregedésálló, 4 cm magas, műanyag tokláb körbefogja a tokot a rozsdásodás által veszélyeztetett tartományban és tartósan megvédi azt a lehetséges korróziótól. Ez a versenytárak megoldásaitól eltérő módon, hosszú távú és hatékony védelmet ad, még tartós ázás esetén is.

Együtt a kapu aljzattömítésével a tokláb optikailag is egy jól sikerült lezárást képez.

Tartósan szép Duragrain dekorok

Tartósan szép Duragrain dekorok

Az új Duragrain, 24 dekorfelülete igazán meggyőző a részletgazdag, természetes és színhű kapunézet tekintetében. Innovatív digitális nyomtatás [1] az horganyzott lamella [3] alapozásán [2] és nagy karcállóságú védőlakk fedőbevonat [4] szolgálja a kapu tartósan szép megjelenését. A tokblendéket és az opcionális szemöldökkiegyenlítő blendéket a dekorfelülethez illeszkedő színben szállítjuk.

Azonos bordatávolságok

Azonos bordatávolságok

[1] Gleiche Sickenabstände und unsichtbare Lamellenübergänge bei Sickentoren

Hörmann Garagentore zeichnen sich durch eine exakt gleichmäßige Sickenaufteilung [A] aus. Die Lamellen sind so geformt, dass die Übergänge im geschlossenen Zustand praktisch unsichtbar bleiben. Bitte vergleichen Sie!

Auf Wunsch erhalten Sie auch die praktischen Nebentüren mit ansichtsgleicher Sickenflucht zum Garagen-Sectionaltor.

[2] Ungleichmäßige Sickenabstände [B], [C] durch unterschiedliche Lamellenhöhen und sichtbare Lamellenübergänge bei Wettbewerbstoren. So entsteht eine unruhige Toransicht.
Egyforma kazetta-elosztás

Egyforma kazetta-elosztás

[3] Gleichmäßige Kassettenaufteilung

Für eine harmonische Gesamtansicht sind bei Hörmann Sectionaltoren die Abstände zwischen den einzelnen Kassetten [D] in der Höhe exakt gleich. Dies wird durch gleich hohe Lamellen über die gesamte Torhöhe erreicht. Auch die waagerechten Abstände zwischen den Kassetten [E] in einer Lamelle sind einheitlich. Dadurch ergibt sich eine gleichmäßige Toransicht.

Auf Wunsch sind auch Nebentüren mit der gleichen Lamellenaufteilung ansichtsgleich zum Garagen-Sectionaltor erhältlich.

[4] Ungleichmäßige Kassettenaufteilung [F], [G] durch unter schiedliche Lamellenhöhen bei Wettbewerbstoren. Dadurch entsteht eine unruhige Toransicht.
Tok és kapulap azonos külsővel

Tok és kapulap azonos külsővel

Egy kapu harmonikus megjelenését sok, apró részlet határozza meg: a szemöldökkiegyenlítő blende [1] a fehér kapuknál és az összes felületnél mindig nézetazonos a kapulamellákkal. Ezáltal minden összhangban van. Az oldaltokok [2] alapkivitelben fehér Woodgrain felületűek. A Sandgrain, Silkgrain vagy Decograin felületű szekcionált kapukhoz opcionálisan kapható a kapulamellákkal azonos felületű tokburkolat. A Micrograin kapuknál a tokburkolat sík, Silkgrain felületű.

A színes szekcionált kapukhoz és a Decograin felületű kapukhoz is opcionálisan kapható a kapulamellák színéhez vagy dekorfelületéhez illeszkedő tokburkolat [2]. A szemöldökkiegyenlítő blende [1] felülete az ilyen kapuknál mindig megegyezik a kapulamellák színével, ill. dekorfelületével.

Kapuval egy síkot alkotó szemöldökblende

Kapuval egy síkot alkotó szemöldökblende

LPU kapuknál ez a kapulappal egy síkot alkotó szemöldökkiegyenlítő blende elegáns megoldás a kapulap és a blende közötti láthatatlan átmenethez. A kapu zárt állapotában a felső kapuelem egy síkot alkot a blendével.

Praktikus megoldások

Praktikus megoldások

Az egyszerű személyátjáráshoz ajánlott a személybejáró-ajtó használata. Így könnyedén kihozhatók a kerékpárok vagy kerti eszközök a garázsból, anélkül, hogy ki kellene nyitni a kaput. A nemesacél küszöb középen csak 10, a peremeknél pedig 5 mm magas. Csökkenti a megbotlás kockázatát, és megkönnyíti az áthaladást például kerékpárral.

Még nagyobb biztonság

Még nagyobb biztonság

A hívatlan vendégeknek a Hörmann automata szekcionált kapukkal szemben nem sok esélyük van. Ha a kapu zárva van, a feltolásvédelem automatikusan beugrik a vezetősín ütközőjébe, így azonnal erősen reteszel, és véd a feltolással szemben. Ez a szabadalmaztatott kapureteszelés pusztán mechanikusan működik, ezért – a versenytársak meghajtásaival szemben – áramellátás nélkül is hatásos marad.

BiSecur rádiós rendszer tanúsított biztonsággal

BiSecur rádiós rendszer tanúsított biztonsággal

A kétirányú BiSecur rádiós rendszer egy jövőbemutató technika garázskapuk, udvari kapuk, ajtók meghajtására lámpák és sok más szerkezet kényelmes és biztonságos működtetésére.

Ez a Hörmann által fejlesztett stabil, zavarmentes hatótávolságú, extrém biztonságos BiSecur titkosítási eljárás a biztonság érzését nyújtja Önnek, mivel idegenek az Ön rádiós jelét nem tudják lemásolni. Ezt a bochumi Ruhr Egyetem és független vizsgáló intézetek biztonsági szakértői is bevizsgálták és tanúsították.
Tökéletesen egymásra hangolva

Tökéletesen egymásra hangolva

Az összes BiSecur meghajtás, vevőegység és kezelőelem 100 %-ig kompatibilis. Így egyszerűen, a kéziadógomb vagy a rádiós nyomógomb megnyomásával működtethet a garázs- és udvari kapuja mellett, akár egy házbejárati ajtó zárszerkezetét, ajtómeghajtást vagy további, BiSecur vevőegységgel ellátott eszközöket is. A minden Hörmann meghajtásban, alapkivitelként megtalálható HCP interfész még több dolgot tesz lehetővé. Ennek segítségével az összes Hörmann garázskapu- és udvarikapu-meghajtás egy külső Smart Home rendszer révén egyszerűen hálózatba kapcsolható.

A kapu helyzete kényelmesen lekérdezhető

A kapu helyzete kényelmesen lekérdezhető

Nem kell többé szélben és esőben az ajtó előtt megvárnia, hogy kapuja valóban bezáródott-e. Mindössze egyetlen gombnyomásra a HS 5 BS kéziadó LED-jének színéből láthatja, hogy garázskapuja zárva van-e. Ha a kapu nyitva lenne, akkor az egy további gombnyomásra* bezáródik. Ennél kényelmesebben és biztonságosabban nem lehet kaput vezérelni.

*** Ha a kaput a kapura való rálátás nélkül működtetik, akkor egy kiegészítő fénysorompó használata szükséges.

Kitűnő design

Kitűnő design

Az exkluzív BiSecur kéziadók dizájnos fekete vagy fehér megjelenésük mellett, elegáns és különösen kézre álló alakjukkal is kitűnnek.

Az opcionálisan magasfényű, a zongorabillentyűk lakkozásához hasonló megjelenésű Hörmann BiSecur kéziadók reddot dizájn díjjal lettek kitűntetve egy nemzetközi zsűri által.

Kép: HS 5 BS asztali kéziadó tartóval (opcionálisan)

A kapu exkluzív belső megjelenése

A kapu exkluzív belső megjelenése

Aki a garázsát egyben hobbiszobaként is használja, az a garázsában a kapu belső megjelenését is harmonikussá tenné. A Premium kivitelű LPU 67 Thermo kapu pontosan ezt a kívánságot teljesíti: a komplett tok***, a futó- és összekötősínek, valamint az összes vasalat nézetazonos a kapu belső oldalának RAL 9002 törtfehér színével. Így a kapu harmonikusan illeszkedik a belső térhez és értékesebbé teszi az Ön garázsát. Ráadásul a kapu a tandem futógörgőknek köszönhetően különösen nyugodt és egyenletes futású.

 *** A tok külső oldala is RAL 9002 törtfehér színű, ezért a RAL 9016 színű kapukhoz tokburkolat használata ajánlott.

Katalógusok
Videók
Garagentor-Antriebe - Beruhigend Sicher

Garázskapu-meghajtás - a megnyugtatóan biztonságos megoldás

BiSecur - Funksystem mit zertifizierter Sicherheit

Hörmann BiSecur rádiós rendszer – tanúsított biztonság

Hörmann Funksystem BiSecur

Biztonságos, kényelmes, különleges: Hörmann BiSecur rádiós rendszer

Hörmann klímaérzékelő az automata garázsszellőztetéshez

Építészmérnök-tanácsadó

Ön építész, és kérdése van a termékeinkkel kapcsolatban, vagy a tervezés fázisában tart, és tanácsra van szüksége a kivitelezési változatokkal, kombinációs lehetőségekkel, egyedi kialakításokkal kapcsolatban? Vagy már az építészeti koncepciónál tart, és műszaki segítségre, a tervezett rendszerrel kapcsolatos részletekre van szüksége? Használja ki a több évtizedes szakértelmet - építészeti tanácsadónk szívesen végigkíséri és ad tanácsot.

az építészeti tanácsadáshoz