Oszlopok gyalogoszónákban

Oszlopok

Oszlopok

Az oszlopok jelentik a forgalomkorlátozás egyik leggyakoribb formáját – helyesen, mert az oszlopok felhasználási lehetősége nagyon sokféle lehet. Forgalomkorlátozó oszlopaink lehetővé teszik a be- és áthajtók flexibilis, ugyanakkor megbízható szabályozását, melyekkel az Ön egyéni igényeihez igazodó megoldások jönnek létre.

Az egyedi vezérléskoncepciókkal és a különböző oszlopkialakítások kombinációjával pontosan az Ön igényeire szabott megoldások alakíthatók ki. A magas fokú stabilitás, valamint a hőmérséklet és az időjárásállóság biztosítása érdekében forgalomkorlátozó oszlopainkat átfogó minőségi és biztonsági vizsgálatoknak vetik alá.

Oszlopaink kitűnnek kompakt és rugalmas szerelhetőségükkel és modelltől függően, a vészhelyzeti kitolás 1,5 mp-es idejével. A Security Line és a High Security Line sorozaton belüli oszlopaink összes hengere azonos megjelenésű. Az ugyanígy azonos megjelenésű aljzati lapok kombinációjával a két terméksorozat oszlopai akár egyetlen projekten belül is könnyen kombinálhatók egymással. A különböző oszlopkivitelek azonos külsejének és diszkrét megjelenésének köszönhetően ezek harmonikusan illeszthetők meglévő átfogó koncepciókhoz anélkül, hogy ezzel veszélyeztetnénk a városképet.

Paloták előtti oszlopok
Security Line Icon forgalomkorlátozó oszlopok

Security Line sorozatunk olyan oszlopokat kínál Önnek, melyek a mindennapi behajtásellenőrzést szolgálják, például a magánparkolóktól, behajtóktól az ipari telephelyekig vagy gyalogoszónákig. A Security Line sorozat az automata, félautomata, kiemelhető és a fix forgalomkorlátozó oszlopokat tartalmazza. Kiegészítésként kínálunk fokozott védelmi szintet jelentő, erősített oszlopokat is.

High Security Line Icon forgalomkorlátozó oszlopok

A High Security Line sorozat a helyes választás a fokozott biztonsági követelményekkel bíró, különösen érzékeny területekhez. E sorozatban automata, kiemelhető és fix oszlopok találhatók, melyek nemzetközi biztonsági tanúsítványokkal rendelkeznek vagy megfelelnek ezek követelményeinek. Így ezek az oszlopok valóban a legmagasabb védelmet nyújtják.

Forgalomkorlátozó oszlopok - biztonsági szintek áttekintése

Egy forgalomkorlátozó oszlop biztonsági szintje különböző ütközési energiák révén mérhető. Az energia, mellyel egy jármű ütközik, függ a jármű típusától, tömegétől és sebességétől. Az ütközési energia döntő tényező az oszlop károsodása és működtethetősége szempontjából.

Ütközési energia, mely a termék tönkremeneteléhez vezet

Ez az érték azt mutatja meg, hogy a forgalomkorlátozó oszlop egy adott járműtípust, milyen ütközési sebesség mellett képes megállítani. Ha pl. egy 1200 kg tömegű jármű 57 km/h sebességgel nekiütközik az oszlopnak (lásd az ábrát), akkor az oszlop mechanikájában és szerkezetében olyan maradandó károsodások lépnek fel, hogy a forgalomkorlátozó oszlopot az ütközést követően ki kell cserélni. Az áthaladás a legtöbb esetben akadályozva van.

Ütközési energia, mely nem vezet a termék tönkremeneteléhez

Az érték azt jelzi, hogy egy járműtípus ütközése mekkora maximális sebesség mellett állítható meg úgy, hogy eközben semmilyen károsodás se keletkezzen az oszlop mechanikájában és szerkezetében. Ha pl. egy 1200 kg tömegű jármű 25 km/h sebeséggel nekiütközik az oszlopnak, akkor a forgalomkorlátozó oszlop működőképessége és biztonsága továbbra is garantálható.

Automata forgalomkorlátozó oszlopok

Az automata forgalomkorlátozó oszlop nagy előnye, hogy ez szükség esetén gyorsan és fizikai erő nélkül az aljzatba süllyeszthető és ugyanilyen gyorsan ismét kitolható. Így akár ideiglenesen is biztosítható egyes személygépkocsik problémamentes behajtása, de az egyéb áthajtás hatékonyan akadályozva van. Az automata oszlopaink, a védelmi igénytől és használati gyakoriságtól függően, különböző kivitelűek.

Security Line Icon forgalomkorlátozó oszlopok

Security Line sorozatunk automata oszlopai:

  • Integrált elektromechanikus meghajtással ellátott, automata oszlop, közepes használati gyakorisághoz (kb. 100 mozgatás / nap; 200.000 mozgatás összesen).
  • Integrált hidraulikus meghajtással ellátott, automata oszlop, fokozott használati gyakorisághoz (kb. 2.000 mozgatás / nap; 3.000.000 mozgatás összesen).
  • Erősített anyagú hengerrel, megnövelt ellenállóképességgel és integrált hidraulikus meghajtással ellátott, automata oszlop, fokozott használati gyakorisághoz (kb. 2.000 mozgatás / nap; 3.000.000 mozgatás összesen).
High Security Line Icon forgalomkorlátozó oszlopok

High Security Line sorozatunk automata oszlopai:

  • Integrált hidraulikus meghajtással ellátott, automata oszlop, fokozott használati gyakorisághoz (kb. 2.000 mozgatás / nap; 3.000.000 mozgatás összesen).

Ennél egyedileg konfigurálható vezérléskoncepció garantálja az igény szerinti forgalomkorlátozási megoldást. Így Ön például egy vezérlésről eldöntheti, hogy az master/slave modellként működjön, azaz egy automata oszlop több másik automata oszlopot kontrollál, melyek ezt az oszlopot követik. Az áthajtási szélességtől függően ezen a módon nagy számú oszlop kombinálható és vezérelhető. A vezérlés bővíthető kezelőelemekkel (pl. kódkapcsoló) illetve olyan egységekkel is, mint pl. az indukciós hurok.

Automata forgalomkorlátozó oszlopok gyalogoszónákban

Félautomata forgalomkorlátozó oszlopok

Félautomata forgalomkorlátozó oszlopaink alkalmasak minden olyan felhasználáshoz, mely alacsony használati gyakorisággal jár (kb. 5 mozgatás / nap, 3.000.000 összes mozgatás).

Félautomata oszlopainkat elhelyezheti pl. céges parkolójában egyes parkolóhelyek lefoglalásához. A kitolt oszlop megakadályozza, hogy idegenek foglalják el a parkolóhelyet. A parkolásra jogosult személyek ezzel szemben az oszlop kézi lesüllyesztésével problémamentesen használhatják a parkolóhelyet.

Poller Security Line Icon

Félautomata forgalomkorlátozó oszlopaink gázrugóval vannak ellátva, így semmilyen tápellátás sem szükséges ezekhez. Az oszlop süllyesztése kézi lenyomással történik, míg az oszlop emelése az integrált gázrugó hatására megy végbe a kireteszelést követően automatikusan.

Kiemelhető forgalomkorlátozó oszlopok

A kiemelhető forgalomkorlátozó oszlopunk a helyes választás az olyan behajtási szituációk esetén, ahol nagyon csekély az oszlop használati gyakorisága (kb. 2 mozgatás / nap).

Használhatja ezen oszlopunkat például olyan területek lebiztosítására, melyek a nap nagyobb részében lezártak, viszont egy meghatározott időre szabadon hozzáférhetőnek kell lenniük. Egy elképzelhető alkalmazási lehetőség például rendezvények területe, ahová a behajtást csak egy bizonyos időszakban kell megengedni ill. tiltani.

Security Line Icon kiemelhető forgalomkorlátozó oszlopok

Ha egy szituációban az oszlop spontán eltávolítása lenne szükséges, például egy mentőjármű átengedése végett, akkor a Security Line forgalomkorlátozó oszlop minimális erőfeszítéssel, szerszám nélkül kibontható.

High Security Line Icon kiemelhető forgalomkorlátozó oszlopok

Opcionális lehetséges a kiemelhető High Security Line oszlopainkat is erősített lábazattal rendelni. Ezek egy speciális szerszám segítségével bonthatók ki.

Fix forgalomkorlátozó oszlopok

Ha egy adott területre tartósan korlátozni szeretné a behajtást, akkor a legjobb döntés a fix forgalomkorlátozó oszlopaink használata. Ezek alkalmasak a – túlnyomóan – tartósan lezárt területekhez, például olyan gyalogoszónákhoz, melyeket a személygépkocsik áthajtása elől védeni kell és ahol semmilyen beszállítói forgalommal sem kell számolni. Károsodás vagy egy különleges esemény esetén az aljzati lappal rendelkező fix oszlopaink gond nélkül eltávolíthatók.

Fix oszlopaink különböző kivitelekben léteznek:

Security Line Icon fix forgalomkorlátozó oszlopok

A Security Line sorozaton belül válasszon az aljzati lappal rendelkező fix oszlopok, az aljzati horgonnyal rendelkező oszlopok vagy az erősített aljzati rögzítéssel rendelkező oszlopok közül.

High Security Line Icon fix forgalomkorlátozó oszlopok

A High Security Line sorozatunkban ráadásul erősített, bebetonozható aljzati horgonyzással bíró fix oszlopok is kaphatók, melyek ilyen módon akár a fokozott védelmi követelményeknek is megfelelnek. 

További magas biztonságú lezárások

Útzárak max. 6 m szélességű be- és kihajtókhoz, tüskés útakadályok az ellenirányú áthajtás hatékony megakadályozásához: a High Security Line sorozat további termékeiről informálódjon a Magas biztonságú útzárak menü alatt.

Jó okok a Hörmann oszlopok használatához

Kompakt és rugalmas szerelés

Kompakt és rugalmas szerelés

Az integrált hidraulikus meghajtással rendelkező oszlopoknál minden működtető komponens kompakt módon van beépítve a oszlopba. A beépített hidraulikus rendszerhez csak kis mennyiségű olajra van szükség, ez jelentősen csökkenti a környezeti kockázatot. Választhat biológiailag lebomló olajat is, így a környezetkárosítás kockázata 100%-ban kizárt.

Azonos megjelenésű oszlopkivitelek

Azonos megjelenésű oszlopkivitelek

A Security és a High Security Line forgalomkorlátozó oszlopok hengerei ugyanúgy néznek ki, így ezen termékcsaládok bármikor kombinálhatók egymással. Emellett a fix, a félautomata és az automata oszlopok szintén azonos megjelenésű aljzati lappal rendelkeznek, hogy ezek is kombinálhatók legyenek egymással. Így 100 %-ban harmonikus összképet kapunk.

Gyors biztonság vészhelyzet esetén

Gyors biztonság vészhelyzet esetén

A szabadon hagyott behajtóútnak sem muszáj biztonsági kockázatot jelentenie. Az EFO (Emergency Fast Operation) vészhelyzeti funkciónak köszönhetően a lesüllyesztett oszlopok, nagyon gyorsan, csupán 1,5 másodperc alatt működésbe lépnek, így gyors biztonságot nyújtva vészhelyzetek esetén.

Egyedi vezérlési koncepciók

Egyedi vezérlési koncepciók

Egy vezérlőrendszerrel komplett vezérlési koncepciók, pl. több oszlop vezérlése, foghatók össze. A koncepcióban Master- és Slave kapcsolatok konfigurálhatók az oszlopok között. A vezérlés összeköttetéseit gyorscsatlakozós sorkapcsokkal építik ki, a könnyű szervizelés érdekében. Ezekkel egyszerűbb a szerelés és a későbbi karbantartást is megkönnyítik. A vezérlés bővíthető kezelőelemekkel (pl. kódkapcsoló) illetve olyan egységekkel is, mint pl. az indukciós hurok.

Hitelesített biztonságú BiSecur rádiós rendszer

Hitelesített biztonságú BiSecur rádiós rendszer

A forgalomkorlátozó rendszerek kényelmesen a BiSecur rádiós rendszerrel is irányíthatók.

Az új fejlesztésű, stabil, zavarmentes hatótávolságú, extrém biztonságos BiSecur titkosítási eljárás a biztonság érzését nyújtja Önnek, mivel idegenek az Ön rádiós jelét nem tudják lemásolni. A bochumi Ruhr Egyetem biztonsági szakértői által bevizsgálva és tanúsítva, így ez olyan biztonságos, mint az online bankolás.

Építészmérnök-tanácsadó

Ön építész, és kérdése van a termékeinkkel kapcsolatban, vagy a tervezés fázisában tart, és tanácsra van szüksége a kivitelezési változatokkal, kombinációs lehetőségekkel, egyedi kialakításokkal kapcsolatban? Vagy már az építészeti koncepciónál tart, és műszaki segítségre, a tervezett rendszerrel kapcsolatos részletekre van szüksége? Használja ki a több évtizedes szakértelmet - építészeti tanácsadónk szívesen végigkíséri és ad tanácsot.

az építészeti tanácsadáshoz