Útzárak és magas biztonságú oszlopok biztosítják a megközelítést

Magas biztonságú lezárások

Magas biztonságú lezárások

Ha egy terület a legmagasabb biztonságot igényli és azt tartósan vagy átmenetileg védeni kell az illetéktelenek behajtásától, akkor a Hörmann High Security Line magas biztonságú lezárásai a megfelelő megoldások az Ön számára.

A védendő terület fajtájától és méretétől függően a Hörmann-nál Ön választhat a forgalomkorlátozó oszlopok, tüskés útakadályok vagy útzárak közül és ezen termékek rugalmasan kombiálhatók egymással, ráadásul ezek egyedi vezérléskoncepcióval működtethetők.

Az opcionális EFO vészhelyzeti funkció az automata útzárakat, oszlopokat és tüskés útakadályokat 1,5 mp-en belül használati helyzetbe mozgatja.

Paloták előtti oszlopok

Magas biztonságú lezárások - biztonsági szintek áttekintése

Egy magas biztonságú lezárás biztonsági szintje különböző ütközési energiák révén mérhető. Az energia, mellyel egy jármű ütközik, függ a jármű típusától, tömegétől és sebességétől. Az ütközési energia döntő tényező a károsodás és működtethetőség szempontjából.

Ütközési energia, mely a termék tönkremeneteléhez vezet

Ez az érték azt mutatja meg, hogy a magas biztonságú lezárás egy adott járműtípust milyen ütközési sebesség mellett képes megállítani. Ha pl. egy 6800 kg tömegű jármű 87 km/h sebességgel nekiütközik a magas biztonságú lezárásnak (lásd az ábrát), akkor annak mechanikájában és szerkezetében olyan maradandó károsodások lépnek fel, hogy a magas biztonságú lezárást az ütközést követően ki kell cserélni. Az áthaladás azonban akadályozva van.

Ütközési energia, mely nem vezet a termék tönkremeneteléhez

Az érték azt jelzi, hogy egy járműtípus ütközése mekkora maximális sebesség mellett állítható meg úgy, hogy eközben semmilyen károsodás se keletkezzen a magas biztonságú lezárás mechanikájában és szerkezetében. Ha pl. egy 6800 kg tömegű jármű 52 km/h sebeséggel nekiütközik a magas biztonságú lezárásnak, akkor a magas biztonságú lezárás működőképessége és biztonsága továbbra is garantálható.

Útzárak

Ha Ön egy max. 6 m széles be- vagy kihajtót szeretne fokozott biztonsági intézkedéssel védeni, akkor ajánlott az útzáraink alkalmazása.

Az adottságoktól függően a Road Blocker útzárunk az aljzattal egy síkba beépíthető vagy alternatívaként földmunkák nélkül, a kész aljzatra szerelhető. A normál működés során a talajszintbe visszahúzódik, de vészhelyzetben gyorsan kitolható, és ez hatékonyan megállítja az illetéktelen járműveket.

Az 500 vagy 1000 mm magas útzáraink a Crashtest-Rating törésteszt szerint PAS68 tanúsítvánnyal rendelkeznek vagy ennek teljes mértékben megfelelnek. A Road Blocker 1000 így megállít egy 80 km/h sebességgel feléje haladó 7,5 tonna tömegű tehergépkocsit.

Tüskés útakadályok

Tüskés útakadály biztosítja a védendő terület megközelítését

A Reifenkiller M tüskés útakadályunk szabályozott egyirányú áthaladást tesz lehetővé, legfeljebb 6 méteres szélességben. Ez megakadályozza az áthaladást az ellenirányból, mivel a tüskék a jármű abroncsát annyira felhasítják, hogy az néhány méter megtétele után megáll.

Ez a kész aljzatra telepíthető Tyre Killer tüskés útakadály csekély használati gyakorisághoz alkalmas.

Nagy használati gyakorisághoz alkalmas az aljzattal egy síkba telepített változat, a Tyre Killer H. Ez a tüskés útakadály jobb védelmet nyújt még a nagyobb tehergépkocsik esetén is.

Nagy biztonságú forgalomkorlátozó oszlopok

Töréstesztekkel tanúsított High Security Line forgalomkorlátozó oszlopaink automata, kiemelhető vagy fix változatban kaphatók.

 

Még többet megtudhat nagy biztonságú oszlopainkról a Forgalomkorlátozó oszlopok menü alatt.

Építészmérnök-tanácsadó

Ön építész, és kérdése van a termékeinkkel kapcsolatban, vagy a tervezés fázisában tart, és tanácsra van szüksége a kivitelezési változatokkal, kombinációs lehetőségekkel, egyedi kialakításokkal kapcsolatban? Vagy már az építészeti koncepciónál tart, és műszaki segítségre, a tervezett rendszerrel kapcsolatos részletekre van szüksége? Használja ki a több évtizedes szakértelmet - építészeti tanácsadónk szívesen végigkíséri és ad tanácsot.

az építészeti tanácsadáshoz