Fenntartható és innovatív

Zölden gondolkodunk

Környezet

A Hörmann felelősséget vállal a környezetünkért és a jövőnkért

Családi vállalkozásként a Hörmann kezdettől fogva tudatosan felelősséget vállal a jövő nemzedékért. Felelősség a munkatársakért, a Hörmann termékekért, az erőforrásokért és környezetünkért. Ma ez a felelősség több, mint valaha bármikor. Családi vállalkozásként a Hörmann kezdettől fogva tudatosan felelősséget vállal a jövő nemzedékért. Felelősség a munkatársakért, a Hörmann termékekért, az erőforrásokért és környezetünkért. Ma ez a felelősség több, mint valaha bármikor. Családi vállalkozásként a Hörmann kezdettől fogva tudatosan felelősséget vállal a jövő nemzedékért. Felelősség a munkatársakért, a Hörmann termékekért, az erőforrásokért és környezetünkért. Ma ez a felelősség több, mint valaha bármikor.

Erőforrások kímélése, növekvő klímavédelem...

...sok kis intézkedés a nagy cél érdekében

A klímavédelem a Hörmann számára a részleteknél kezdődik: csak ha a napi tevékenységünket átvizsgáljuk, akkor állapítható meg, melyik állítócsavaron kell igazítanunk, hogy még több energiát takarítsunk meg és még tudatosabban kezeljük erőforrásainkat. Ez a környezetünkkel szembeni folyamatos elkötelezettség tükröződik az olyan intézkedésekben, mint az újrahasznosított papír alkalmazása, a CO2-semleges postai levelezés vagy a szállítási csomagolás újrahasznosítása.

Innovatív technika, intelligens rendszerek...

...érezhető klímavédelem az év 365 napján

A már számos Hörmann gyárba telepített innovatív kapcsolt erőműblokkal és intelligens energiairányítási rendszerrel mi a tisztább jövőbe invesztálunk. Ezen intézkedések révén lényegesen csökken a CO2-kibocsátás és ugyanilyen mértékben nő valamennyi fél környezettudatossága – és a fenntarthatóság.

Jó a környezetnek...

...évente legalább 16000 tonna szén-dioxiddal kevesebb

A Hörmann éves CO2-kibocsátását kb. 16000 tonnával csökkenti, pl. megújuló energia használata révén. Ugyanakkor a jövőben, ahol ez csak lehetséges, a Hörmann telephelyek közvetlenül a helyi szélerőművekre lesznek rákötve. Ezzel a lépéssel fenntarthatóan csökkentjük CO2-lábnyomunkat – és konzekvensen a megkezdett úton haladunk tovább.

Fenntartható módon gyártott építőelemek

Az összes Hörmann termék és gyártási folyamat, valamint a teljes szervezet állandóan továbbfejlesztés alatt áll. Ez ugyanígy érvényes a minőségre, az energiahatékonyságra, a környezet és az egészség védelmére, valamint a munkabiztonságra is. Ehhez a Hörmann minden munkatársa hozzáteszi a maga részét, a DIN EN ISO 9001, 14001, 50001 és BS OHSAS 18001 szabványoknak megfelelő, integrált minőségi-, környezetvédelmi-, energetikai- és munkabiztonsági menedzsment keretében. Lapos hierarchia és egy nyitott, bizalomteljes kommunikáció támogatja a létrehozott irányítási rendszereket.

Fenntartható termékek fenntartható projektekhez

A nyersanyagok beszerzésétől, a gyártáson keresztül, a kiszállításig – a Hörmann-nál a környezet és az erőforrások védelme játssza a főszerepet minden fázisban.
A Hörmann már ma környezetbarát módon gyárt. A fenntartható módon gyártott és tanúsított építési elemek, pl. multifunkciós ajtók innovatív építési projektekben kerülnek felhasználásra: a fenntartható megközelítés jól ismert példái az Unilever ház és a Tükör ház a hamburgi HafenCity-ben.
Emellett a Hörmann termékeket közvetlenül is alkalmazzák a klímavédelemhez kapcsolódó projektekben: ilyenek például a szélerőművek Hörmann acél ajtói.