Közönségsajtó

Berlin új ékköve a Breitscheidplatzon: az Upper West torony építészeti remekműve

Nyugat-Berlin újjáéledő városnegyedében, a régi központban múlt és jelen ötvöződik. A Breitscheidplatzon egymás mellett emelkedik az ég felé a Vilmos császár emléktemplom romos tornya, mely hajdanán egész Berlin legmagasabb épülete volt. Vele szemben pedig a két éve épült Upper West torony, a még bizonytalan, de nagyratörő tervekkel kikövezett jövő hírnöke, melyben az ínyenc kultúrturisták különleges szállásra lelhetnek utazásukhoz a Motel One egyedi szobáiban.

Garázskapu-felújítás 5 lépésben

Sokak számára ismerősek lehetnek azok a helyzetek, amikor megfelelő szaktudás nélkül vágunk bele kisebb-nagyobb felújítási munkálatokba, reménykedve abban, hogy így időt, vagy pénzt spórolhatunk. Többségében azonban a végeredmény sajnos nem a vártnak megfelelően alakul. Nincs ez másként egy garázskapu-cserénél sem. Az alább 5 pontban foglaltuk össze a szakszerű garázskapu-csere legfontosabb lépéseit.

Környezetbarát megoldások az építészetben: passzívházakkal a nyári hőség ellen

Napról napra erősödik az a társadalmi igény, hogy megóvjuk természetes közegünket a káros környezeti hatásoktól, így gondolva az utókorra. A drasztikus éghajlatváltozásra reagálva az építészetben is közkedveltek a környezetkímélő, zöld megoldások. Ennek következményeként az energiahatékony passzívházak száma is folyamatosan növekedik.

A vidéki CSOK fokozza az ingatlanvásárlási kedvet

Július 1-jétől életbe lép a Családi Otthonteremtési Kedvezmény vidéki változata, a falusi CSOK. A program egy komplexebb családtámogatási csomag része, amelyhez hozzátartozik az érintett területek infrastrukturális fejlesztése is.

A legjobb tippek betörés ellen – Hogyan minimalizálhatjuk a kockázatot?

Nyáron, amíg utazunk és pihenünk, szeretjük elengedni a mindennapok rohanását és a gondokat, szeretünk kiszakadni a hétköznapokból. Sokszor azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy amíg mi otthonunktól távol élvezzük jól megérdemelt pihenést, lakóhelyünk fokozott veszélynek van kitéve. De vajon mit tehetünk, hogy megóvjuk lakhelyünket az illetéktelen behatolóktól? Íme öt biztos tipp a betörések kockázatának minimalizálására!

Dizájn a garázskapun-új Duragrain felület fotórealisztikus ábrázolás a garázskapun

Garázskapunkra akár otthonunk névjegyeként is tekinthetünk, épp ezért a tökéletes garázskapu kiválasztásakor számos tényezőt kell figyelembe vennünk. A funkcionalitás, mint például a kiváló hőszigetelés, a biztonság és a könnyű kezelhetőség rendkívül fontosak ugyan, mindezek mellett azonban az esztétikai minőség nem kevésbé lényeges szerepet játszik.

Harmonikus generációváltás – Egy pécsi családi vállalkozás a kezdetektől napjainkig

Egy családi vállalkozás életében mindig fontos pont a generációváltás, mert ennek folyamata nagyban meghatározhatja a cég jövőjét. A Hörmann-nál is tudjuk ezt, hiszen vállalatunk története során már számtalanszor éltünk át hasonlót. Jelenleg egy kiemelkedő pécsi partnerünknél zajlik hasonló folyamat, ennek apropóján beszélgettünk az érintettekkel.

Miért érdemes profikra hagyni a garázskapu beszerelését?

Elferdült garázsajtó, nyikorgó zsanérok, nehézkes kapunyitás – a tanácsadás hiányosságai és a csináld-magad garázsajtó-beépítés miatt az újonnan vásárolt kapu hamar meghibásodhat, a legrosszabb esetben pedig balesetet is okozhat. Ha azt szeretnénk, hogy garázskapunk gyorsan a helyére kerüljön és kiválóan működjön, érdemes a beszerelést tapasztalt szakemberre bízni. Ha megfogadjuk a Hörmann tanácsait, a garázskapu a mi otthonunkban is maradéktalanul biztonságos lesz

4+1 érv a megfelelő szigetelés mellett

Felújításkor egyre többen döntenek otthonuk szigetelésének korszerűsítése mellett. Ezzel az eljárással nemcsak kiadásainkat redukálhatjuk hosszabb távon, de a környezetünket is kímélhetjük, sőt még az egészségkárosító hatásokat is megelőzhetjük.

Egy különös hole in one története – Interjú a Magyar Footgolf Bajnokság tavalyi győztesével

Ha röviden kéne jellemeznünk, a Footgolf kirándulás a labdával. 2009-ben, Hollandiából indult hódító útjára ez a különleges sport, mely a futball és a golf érdekes elegye. A Hörmann elkötelezett támogatója ennek a nem mindennapi sportnak, nyaranta a cég nevével fémjelzett versenyt is rendeznek. Németh Gáborral, a tavaly év magyar footgolf bajnokával készült interjú.

Tervekből valóság: családi ház Pomázon

Ha ezek a falak mesélni tudnának…szól a mondás. De vajon mi a falak elő-története, ki tervezte meg, miért pont olyanra, hogyan lett egy rajzból valóság– a Hörmann Hungária által támogatott „Jövő Otthonai” pályázatra Nagy Diána egy olyan tervet nyújtott be, amelyiknek mesébe illő a története és nemsokára el is kezd épülni…

Okos város, okos ház: a BUSZESZ újragondolva

Két fiatal pályakezdő tervező gondolt egy merészet, és egy igazán figyelemreméltó, a legapróbb részletekig kidolgozott tervben példát mutattak, hogyan lehetne újrahasznosítani az óbudai BUSZESZ gyár területét a fenntarthatóság jegyében, az „okos” otthon elvárásoknak megfelelve. Szénássy Péter és Kovács Zsolt Kristóf a „Jövő Otthonai” pályázaton mutatták be várostervezési és ingatlanfejlesztési szempontból is kiemelkedő munkájukat.

Hörmann pince- és mellékajtók: fókuszban a funkcionalitás, hőszigetelés, hanggátlás és betörésvédelem

A házbejárati és szoba-ajtók megfelelő kiválasztása mellett a pince- és mellékajtók tekintetében is vannak olyan szempontok, amelyeket javasolt megfontolni, figyelembe venni. Ezen ajtók esetében a megjelenés, design mellett hangsúlyosabb a funkcionalitás, és a különböző védelmi rendeltetések, mivel ezek azok a bejáratok, amelyeket a betörők a leggyakrabban kihasználnak. Hogy mi mindenre figyeljünk a mellékajtó vásárlásánál, választásánál? – a Hörmann egy oktató kisfilmben foglalta össze.

Minden, egy tető alatt: Top Mountain Crosspoint

Top Mountain Crosspoint – azaz Európa legmagasabban (2.175m) fekvő motorkerékpáros múzeuma is a kompromisszumok nélküli minőséget garantáló Hörmann termékek mellett döntött. Az osztrák Hochgurgl-ra épített hópárkány formájú épület egy fedél alatt, négy különböző rendeltetésű helyiséggel várja a látogatókat. Az ilyen magasságban kihívást jelentő tűzvédelemre vonatkozó speciális követelményeket optimálisan teljesítették a különböző Hörmann toló-; és acélkapuk használatával.

Hörmann SmartHome: egyedi megoldások a piacon!

Innováció, funkcionalitás, design, biztonság – tökéletes összhangban a Hörmann által kínált, legmagasabb minőségben kivitelezett SmartHome megoldásokban, amelyek kényelmesen, megbízhatóan működtethetők okostelefon vagy táblagép segítségével a világ bármely pontjáról. Az okosotthon funkciók egyre népszerűbbek, így szinte már az alapkivitel részét képezik.

Hörmann: betörésvédelemben is az élvonalban!

Hova megy szívesen a betörő? – ahová elsősorban a tulajdonos gondatlansága, figyelmetlensége miatt könnyen bejut. Ez lehet egy nyitva felejtetett ablak, egy nem minőségi bejárati ajtó, amit könnyen be lehet feszíteni, vagy a hengerzár áttörésével kinyitni. A hívatlan vendégek nem válogatnak a módszerekkel. Szerencsére a lakástulajdonosok azonban egyre tudatosabban figyelnek a vagyonvédelemre, a biztonságra. A Hörmann bejárati ajtó termék-portfóliójában a legmagasabb színvonalat kínálja ezen a területen is.

Hörmann Hungária: ajtó-adomány a Korai Fejlesztő Központnak

Az október délutáni napsütésben nagy a forgalom a Korai Fejlesztő Központ budai székházában. Szinte percenként szól a csengő, nyílik a bejárati ajtó, az édesanyák által tolt babakocsikban szemmel láthatóan enyhén, vagy halmozottan sérült, de mosolygó csöppségek. A fogadó tér hangulatos, de látszik, hogy nagyon nagy a zsúfoltság – számtalan felújítási munka várat magára. Aki mindezt immár 25 éve rendületlen erővel összefogja, irányítja az nem más, mint Czeizel Barbara gyógypedagógus.

LPU67 Thermo szekcionált garázskapu: csak a Hörmann-nál!

Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának egyik legújabb fejlesztése a prémium minőségű és kivitelezésű LPU67 Thermo energiatakarékos szekcionált garázskapu, amelyet a magyar közönség a Construmán ismerhetett meg. A kapu minden olyan termékelőnnyel rendelkezik, ami a mai modern építészettől elvárható és a nagy érdeklődésre való tekintettel már rendelhető.

Hörmann SmartKey - az intelligens otthon jelene és jövője

Egyre népszerűbb az internetes rendelés – főleg ünnepek környékén választják sokan ezt a lehetőséget – viszont nem kis bosszúságot okoz futárnak, megrendelőnek, ha olyankor érkezik a várva-várt csomag, amikor éppen nem tartózkodunk otthon. Újabb kiszállítást kell megszervezni, értékes időt veszítünk. De az is előfordul, hogy csak meg szeretnénk győződni, vajon bezártuk-e a bejárati ajtót? Ez is lehetséges. A Hörmann legújabb okos-zár innovációja, a SmartKey rádiós ajtózár meghajtás kényelmes, biztonságos megoldást kínál minden lakástulajdonosnak.

Észak-Amerikában terjeszkedik a Hörmann

Újabb emblematikus cég felvásárlásával bővült a Hörmann globális hálózata. Az észak-amerikai TNR Industrial Doors piacvezető a kereskedelmi és ipari nagyteljesítményű ajtóiparban. A TNR által gyártott speciális, tömörgumiból készült ajtókat főként a bányászati szektorban használják robosztusságuk, és hosszú élettartamuk miatt. Ezzel a stratégiai lépéssel 28-ra emelkedett a Hörmann világszerte elhelyezkedő gyár-egységeinek a száma, és a vállalat egy rendkívül niche-piacon erősítette jelenlétét.

Hörmann – a legjobb logisztikai márka!

Európa piacvezető ajtó és kapugyártója újabb rangos szakmai elismerésben részesült, ezúttal „Rámpák és kapuk” kategóriában a „Legjobb logisztikai” márkának minősítették. A német Szövetségi Logisztikai Egyesület és a Logistik Heute (Logisztika Ma) című szaklap szervezésében 11 különböző kategóriában lehetett szavazni az ágazat kedvenc márkáira.

A Philips csoport hamburgi székháza: építészeti különlegesség Hörmann ajtókkal!

A Philips csoport hamburgi központja új mércéket állít az irodakialakítás területén. A modern irodabirodalomban hagyományos paravánnal leválasztott helyiségek és szűk teakonyhák keverednek mobil munkaállomásokkal, színes és teljesen különböző módon berendezett ülősarkokkal, pihenőszigetekkel és konferenciatermekkel. A Hörmann tűz- és füstgátló ajtók is az épület kialakításának részei, a biztonságot és az átláthatóságot garantálják.

Dagály Úszóaréna: a Hörmann szakértelem újabb mérföldköve

Magyarország 2015 márciusában a mexikói Guadalajara városától átvállalta a 2017-es vizes világbajnokság rendezését, és egyúttal azt is, hogy a versenyre felépíti az új, 15 000 fő befogadására alkalmas Dagály Úszóarénát. A létesítmény megvalósítására – a nemzetközi gyakorlattól eltérően – kevesebb mint két év állt rendelkezésre. Írásunk az uszoda, az ideiglenes lelátók és a kapcsolódó projektelemek tartószerkezetének rekordidő alatt történő kivitelezését mutatja be.

Hörmann footgolf sajtónap: élmény, feltöltődés, kapcsolatépítés!

Hagyományteremtő céllal „Hörmann footgolf sajtónapot” tartottunk Kisorosziban. Az újságírókkal szerettük volna megismertetni ezt az innovatív, egyre eredményesebb sportágat, amelyet Magyarországon elsőként karoltunk fel, és a mai napig elkötelezett támogatói vagyunk. Az első sajtónapunk nagyon sikeres volt, az újságírók élvezték a jó hangulatú játszmát, önnel is megosztjuk élménybeszámolónkat, hátha kedvet kap a sportoláshoz

Hörmann szakmai út: egy pályakezdő álma valóra vált!

Életre szóló élményekkel, és egy állásajánlattal tért haza Tomasák Gergő, a BME negyedik éves építészhallgatója arról a szakmai útról, amelyet a „Jövő Otthonai” elnevezésű ötletpályázaton, a Hörmann Hungária különdíjasaként nyert a „leginnovatívabb termékfelhasználás” kategóriában. A fiatal egyetemista hamarosan egy neves építész-irodában kezd dolgozni, mint mondta, nagyon szerencsésnek érzi magát, egy álma teljesült.

Ellenálhatatlan Hörman akciók 2017-ben!

Szekcionált garázskapu, acél-, és alumínium házbejárati ajtó, udvarikapu meghajtás – a Hörmann mindegyik kategóriában nagyszabású akciókkal várja az érdeklődőket. Sőt a piacon egyedüliként, a Hörmann termékeire 5, illetve 10 év jótállást is vállal!

Terjeszkedéssel indul a 2017!

Olaszországi jelenlétét erősíti a Hörmann azzal, hogy megszerezte a Pilomat nevű vállalat részvényeinek 70 százalékát. A Pilomat a világ vezető beszállítója az automata és fix forgalomgátló oszlopok, úttorlaszok, illetve biztonsági útzárak tekintetében. Elismert termékeit kiterjedt kereskedelmi partner-hálózatán keresztül értékesíti világszerte.