Közönségsajtó

Tervekből valóság: családi ház Pomázon

Ha ezek a falak mesélni tudnának…szól a mondás. De vajon mi a falak elő-története, ki tervezte meg, miért pont olyanra, hogyan lett egy rajzból valóság– a Hörmann Hungária által támogatott „Jövő Otthonai” pályázatra Nagy Diána egy olyan tervet nyújtott be, amelyiknek mesébe illő a története és nemsokára el is kezd épülni…

Hörmann innovációk és inspiráló akciók a Construmán

Az idei rendezvény középpontjában a „Jövő Otthona” – ehhez alkalmazkodva a Hörmann Hungária is egyedi, bővített kínálattal készül. A prémium minőségű és kivitelezésű LPU67 Thermo energiatakarékos szekcionált garázskapu egy olyan Hörmann innováció, amelyik a magyar közönség körében nagy érdeklődésnek örvend, és minden olyan termékelőnnyel rendelkezik, ami a mai modern építészettől elvárható. A SmartKey pedig a Hörmann legújabb okos-zár innovációja, a rádiós ajtózár meghajtás kényelmes, biztonságos megoldást kínál minden lakástulajdonosnak

Okos város, okos ház: a BUSZESZ újragondolva

Két fiatal pályakezdő tervező gondolt egy merészet, és egy igazán figyelemreméltó, a legapróbb részletekig kidolgozott tervben példát mutattak, hogyan lehetne újrahasznosítani az óbudai BUSZESZ gyár területét a fenntarthatóság jegyében, az „okos” otthon elvárásoknak megfelelve. Szénássy Péter és Kovács Zsolt Kristóf a „Jövő Otthonai” pályázaton mutatták be várostervezési és ingatlanfejlesztési szempontból is kiemelkedő munkájukat.

Hörmann pince- és mellékajtók: fókuszban a funkcionalitás, hőszigetelés, hanggátlás és betörésvédelem

A házbejárati és szoba-ajtók megfelelő kiválasztása mellett a pince- és mellékajtók tekintetében is vannak olyan szempontok, amelyeket javasolt megfontolni, figyelembe venni. Ezen ajtók esetében a megjelenés, design mellett hangsúlyosabb a funkcionalitás, és a különböző védelmi rendeltetések, mivel ezek azok a bejáratok, amelyeket a betörők a leggyakrabban kihasználnak. Hogy mi mindenre figyeljünk a mellékajtó vásárlásánál, választásánál? – a Hörmann egy oktató kisfilmben foglalta össze.

Minden, egy tető alatt: Top Mountain Crosspoint

Top Mountain Crosspoint – azaz Európa legmagasabban (2.175m) fekvő motorkerékpáros múzeuma is a kompromisszumok nélküli minőséget garantáló Hörmann termékek mellett döntött. Az osztrák Hochgurgl-ra épített hópárkány formájú épület egy fedél alatt, négy különböző rendeltetésű helyiséggel várja a látogatókat. Az ilyen magasságban kihívást jelentő tűzvédelemre vonatkozó speciális követelményeket optimálisan teljesítették a különböző Hörmann toló-; és acélkapuk használatával.

Hörmann SmartHome: egyedi megoldások a piacon!

Innováció, funkcionalitás, design, biztonság – tökéletes összhangban a Hörmann által kínált, legmagasabb minőségben kivitelezett SmartHome megoldásokban, amelyek kényelmesen, megbízhatóan működtethetők okostelefon vagy táblagép segítségével a világ bármely pontjáról. Az okosotthon funkciók egyre népszerűbbek, így szinte már az alapkivitel részét képezik.

Hörmann: betörésvédelemben is az élvonalban!

Hova megy szívesen a betörő? – ahová elsősorban a tulajdonos gondatlansága, figyelmetlensége miatt könnyen bejut. Ez lehet egy nyitva felejtetett ablak, egy nem minőségi bejárati ajtó, amit könnyen be lehet feszíteni, vagy a hengerzár áttörésével kinyitni. A hívatlan vendégek nem válogatnak a módszerekkel. Szerencsére a lakástulajdonosok azonban egyre tudatosabban figyelnek a vagyonvédelemre, a biztonságra. A Hörmann bejárati ajtó termék-portfóliójában a legmagasabb színvonalat kínálja ezen a területen is.

Hörmann Hungária: ajtó-adomány a Korai Fejlesztő Központnak

Az október délutáni napsütésben nagy a forgalom a Korai Fejlesztő Központ budai székházában. Szinte percenként szól a csengő, nyílik a bejárati ajtó, az édesanyák által tolt babakocsikban szemmel láthatóan enyhén, vagy halmozottan sérült, de mosolygó csöppségek. A fogadó tér hangulatos, de látszik, hogy nagyon nagy a zsúfoltság – számtalan felújítási munka várat magára. Aki mindezt immár 25 éve rendületlen erővel összefogja, irányítja az nem más, mint Czeizel Barbara gyógypedagógus.

LPU67 Thermo szekcionált garázskapu: csak a Hörmann-nál!

Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának egyik legújabb fejlesztése a prémium minőségű és kivitelezésű LPU67 Thermo energiatakarékos szekcionált garázskapu, amelyet a magyar közönség a Construmán ismerhetett meg. A kapu minden olyan termékelőnnyel rendelkezik, ami a mai modern építészettől elvárható és a nagy érdeklődésre való tekintettel már rendelhető.

Hörmann SmartKey - az intelligens otthon jelene és jövője

Egyre népszerűbb az internetes rendelés – főleg ünnepek környékén választják sokan ezt a lehetőséget – viszont nem kis bosszúságot okoz futárnak, megrendelőnek, ha olyankor érkezik a várva-várt csomag, amikor éppen nem tartózkodunk otthon. Újabb kiszállítást kell megszervezni, értékes időt veszítünk. De az is előfordul, hogy csak meg szeretnénk győződni, vajon bezártuk-e a bejárati ajtót? Ez is lehetséges. A Hörmann legújabb okos-zár innovációja, a SmartKey rádiós ajtózár meghajtás kényelmes, biztonságos megoldást kínál minden lakástulajdonosnak.

Észak-Amerikában terjeszkedik a Hörmann

Újabb emblematikus cég felvásárlásával bővült a Hörmann globális hálózata. Az észak-amerikai TNR Industrial Doors piacvezető a kereskedelmi és ipari nagyteljesítményű ajtóiparban. A TNR által gyártott speciális, tömörgumiból készült ajtókat főként a bányászati szektorban használják robosztusságuk, és hosszú élettartamuk miatt. Ezzel a stratégiai lépéssel 28-ra emelkedett a Hörmann világszerte elhelyezkedő gyár-egységeinek a száma, és a vállalat egy rendkívül niche-piacon erősítette jelenlétét.

Hörmann – a legjobb logisztikai márka!

Európa piacvezető ajtó és kapugyártója újabb rangos szakmai elismerésben részesült, ezúttal „Rámpák és kapuk” kategóriában a „Legjobb logisztikai” márkának minősítették. A német Szövetségi Logisztikai Egyesület és a Logistik Heute (Logisztika Ma) című szaklap szervezésében 11 különböző kategóriában lehetett szavazni az ágazat kedvenc márkáira.

A Philips csoport hamburgi székháza: építészeti különlegesség Hörmann ajtókkal!

A Philips csoport hamburgi központja új mércéket állít az irodakialakítás területén. A modern irodabirodalomban hagyományos paravánnal leválasztott helyiségek és szűk teakonyhák keverednek mobil munkaállomásokkal, színes és teljesen különböző módon berendezett ülősarkokkal, pihenőszigetekkel és konferenciatermekkel. A Hörmann tűz- és füstgátló ajtók is az épület kialakításának részei, a biztonságot és az átláthatóságot garantálják.

Dagály Úszóaréna: a Hörmann szakértelem újabb mérföldköve

Magyarország 2015 márciusában a mexikói Guadalajara városától átvállalta a 2017-es vizes világbajnokság rendezését, és egyúttal azt is, hogy a versenyre felépíti az új, 15 000 fő befogadására alkalmas Dagály Úszóarénát. A létesítmény megvalósítására – a nemzetközi gyakorlattól eltérően – kevesebb mint két év állt rendelkezésre. Írásunk az uszoda, az ideiglenes lelátók és a kapcsolódó projektelemek tartószerkezetének rekordidő alatt történő kivitelezését mutatja be.

Hörmann footgolf sajtónap: élmény, feltöltődés, kapcsolatépítés!

Hagyományteremtő céllal „Hörmann footgolf sajtónapot” tartottunk Kisorosziban. Az újságírókkal szerettük volna megismertetni ezt az innovatív, egyre eredményesebb sportágat, amelyet Magyarországon elsőként karoltunk fel, és a mai napig elkötelezett támogatói vagyunk. Az első sajtónapunk nagyon sikeres volt, az újságírók élvezték a jó hangulatú játszmát, önnel is megosztjuk élménybeszámolónkat, hátha kedvet kap a sportoláshoz

Hörmann szakmai út: egy pályakezdő álma valóra vált!

Életre szóló élményekkel, és egy állásajánlattal tért haza Tomasák Gergő, a BME negyedik éves építészhallgatója arról a szakmai útról, amelyet a „Jövő Otthonai” elnevezésű ötletpályázaton, a Hörmann Hungária különdíjasaként nyert a „leginnovatívabb termékfelhasználás” kategóriában. A fiatal egyetemista hamarosan egy neves építész-irodában kezd dolgozni, mint mondta, nagyon szerencsésnek érzi magát, egy álma teljesült.

Ellenálhatatlan Hörman akciók 2017-ben!

Szekcionált garázskapu, acél-, és alumínium házbejárati ajtó, udvarikapu meghajtás – a Hörmann mindegyik kategóriában nagyszabású akciókkal várja az érdeklődőket. Sőt a piacon egyedüliként, a Hörmann termékeire 5, illetve 10 év jótállást is vállal!

Terjeszkedéssel indul a 2017!

Olaszországi jelenlétét erősíti a Hörmann azzal, hogy megszerezte a Pilomat nevű vállalat részvényeinek 70 százalékát. A Pilomat a világ vezető beszállítója az automata és fix forgalomgátló oszlopok, úttorlaszok, illetve biztonsági útzárak tekintetében. Elismert termékeit kiterjedt kereskedelmi partner-hálózatán keresztül értékesíti világszerte.

BAU 2017 építőipari szakkiállítás. 2017. január 16-21. München Hörmann újdonságok elsőkézből!

Az építészeti szakma legfontosabb nemzetközi eseményét, a müncheni BAU kiállítás-vásárt idén január 16-21. között rendezik meg. A rendezvényen várhatóan 40 ország több mint 2000 kiállítója lesz jelen. A Hörmann, mint Európa piacvezető ajtó és kapugyártója, a B3 csarnokban elhelyezkedő több mint 1400m2-s kiállítói felületen mutatja be újdonságait, innovatív megoldásait a közönségnek.