Forgalomkorlátozó rendszerek

Szállodai létesítmények, vállalati behajtók, rendezvényhelyszínek, nyilvános helyek: bármilyen védett területről és igényről is legyen szó, a termékkínálatunkkal az Ön legfontosabb partnere leszünk a forgalomkorlátozás területén.

Erre szolgálnak a különböző funkciójú oszlopaink, útzáraink, emelőgerendáink, tüskés útakadályaink. Igény esetén komplett vezérlési koncepciót is kidolgozunk, hogy az Ön biztonsági követelményeihez illeszkedő rendszer kerüljön kiépítésre.

A magán- és nyilvános területekhez ajánlott Security Line termékeinkkel, illetve a kiemelt biztonsági területek maximális védelmét biztosító High Security Line családdal – a biztonság területén a Hörmann állítja fel a standardokat.

Security Line – Biztonság a magán- és nyilvános területeken

Automata forgalomkorlátozó oszlopok

Az automata forgalomkorlátozó oszlopok három kivitelben kaphatók: beépített elektromechanikus hajtású kivitelben a közepesen gyakori használathoz, valamint beépített hidraulikus hajtással gyakori használat esetén. A megerősített anyagú hengerrel rendelkező RI-H automata forgalomkorlátozó oszlop különösen magas védelmet biztosít.

Félautomata forgalomkorlátozó oszlopok

A beépített gázrugóval rendelkező félautomata forgalomkorlátozó oszlopok ritkább használatra valók. Ezek működtetéséhez nincs szükség elektromos csatlakozásra. Az oszlop kézzel lenyomható, a felemelkedést pedig a beépített gázrugó biztosítja automatikusan.

Kiemelhető forgalomkorlátozó oszlopok

Nagyon ritka, legfeljebb napi 2 mozgatás esetén jó választás a talajszintre telepített, szerszám nélkül kiemelhető oszlop. A zárt lábazat biztosítja, hogy az oszlop kiemelésekor sem marad semmilyen nyílás a talajon.

Rögzített forgalomkorlátozó oszlopok

Az aljzati lemezzel rendelkező, rögzített oszlopok kinézetre ugyanolyanok, mint az automata és félautomata oszlopok. Károsodás esetén a henger kiszerelhető. Jó ár-érték arányukkal az aljzathoz lehorgonyzott, rögzített oszlopok jelentik a belépőmodellt. Az erősített anyagú hengerrel és megerősített aljzati rögzítéssel rendelkező RI-FF rögzített oszlopok kiemelten magas védelmi szint esetében ajánlottak.

High Security Line – Maximális védelem a kiemelt biztonsági területekhez

High Security forgalomkorlátozó oszlopok

A High Security Line termékcsalád oszlopai megfelelnek a biztonság szempontjából érzékeny területek védelmére. Kaphatók automata, kiemelhető és rögzített kivitelben is, tanúsításuk töréstesztekkel történik vagy teljesítik a vonatkozó biztonsági követelményeknek. A High Security Line hengerei külsőre a Security Line termékekkel azonos megjelenésűek.

Útzárak

A maximum 6 méter széles be- és kihajtóutak fokozott biztonságának eléréséhez útzárak alkalmazása javasolt. Az elérhető változatok: az 500 mm zárási magasságú Road Blocker 500, illetve az 1000 mm zárási magasságú Road Blocker 1000. A Road Blocker 500 SF már kész útburkolat esetében ajánlott, mert nincs szükség földmunkákra.

Emelőgerendák

Az emelőgerendák 10 méter szélességig biztosítják a be- és kihajtás szabályozását. Igen gyakori használatra is alkalmasak, és megfelelnek a kiemelt biztonsági követelményeknek.

Tüskés útakadályok

A tüskés útakadályok szabályozott egyirányú áthaladást tesznek lehetővé, miközben a másik irányt blokkolják. A Tyre Killer M közepes, a Tyre Killer H pedig nagyobb gyakoriságú használatra alkalmas.

Az okok, amiért a Hörmann forgalomkorlátozó rendszereit érdemes választani

Kompakt és rugalmas szerelés

Kompakt és rugalmas szerelés

Az integrált hidraulikus meghajtással rendelkező oszlopoknál minden működtető komponens kompakt módon van beépítve a oszlopba. A beépített hidraulikus rendszerhez csak kis mennyiségű olajra van szükség, ez jelentősen csökkenti a környezeti kockázatot. Választhat biológiailag lebomló olajat is, így a környezetkárosítás kockázata 100%-ban kizárt.

Azonos megjelenésű oszlopkivitelek

Azonos megjelenésű oszlopkivitelek

A Security és a High Security Line forgalomkorlátozó oszlopok hengerei ugyanúgy néznek ki, így ezen termékcsaládok bármikor kombinálhatók egymással. Emellett a fix, a félautomata és az automata oszlopok szintén azonos megjelenésű aljzati lappal rendelkeznek, hogy ezek is kombinálhatók legyenek egymással. Így 100 %-ban harmonikus összképet kapunk.

Gyors biztonság vészhelyzet esetén

Gyors biztonság vészhelyzet esetén

A szabadon hagyott behajtóútnak sem muszáj biztonsági kockázatot jelentenie. Az EFO (Emergency Fast Operation) vészhelyzeti funkciónak köszönhetően a lesüllyesztett oszlopok, nagyon gyorsan, csupán 1,5 másodperc alatt működésbe lépnek, így gyors biztonságot nyújtva vészhelyzetek esetén.

Egyedi vezérlési koncepciók

Egyedi vezérlési koncepciók

Egy vezérlőrendszerrel komplett vezérlési koncepciók, pl. több oszlop vezérlése, foghatók össze. A koncepcióban Master- és Slave kapcsolatok konfigurálhatók az oszlopok között. A vezérlés összeköttetéseit gyorscsatlakozós sorkapcsokkal építik ki, a könnyű szervizelés érdekében. Ezekkel egyszerűbb a szerelés és a későbbi karbantartást is megkönnyítik. A vezérlés bővíthető kezelőelemekkel (pl. kódkapcsoló) illetve olyan egységekkel is, mint pl. az indukciós hurok.

Hitelesített biztonságú BiSecur rádiós rendszer

Hitelesített biztonságú BiSecur rádiós rendszer

A forgalomkorlátozó rendszerek kényelmesen a BiSecur rádiós rendszerrel is irányíthatók.

Az új fejlesztésű, stabil, zavarmentes hatótávolságú, extrém biztonságos BiSecur titkosítási eljárás a biztonság érzését nyújtja Önnek, mivel idegenek az Ön rádiós jelét nem tudják lemásolni. A bochumi Ruhr Egyetem biztonsági szakértői által bevizsgálva és tanúsítva, így ez olyan biztonságos, mint az online bankolás.