Tűzgátló tolókapuk
Tűz- és füstgátló tolókapuk, Többcélú tolókapuk
Tűz- és füstgátló tolókapuk, Többcélú tolókapuk

PDF letöltése

FST tolókapuk, DFT forgószárnyas kapuk
FST tolókapuk, DFT forgószárnyas kapuk

PDF letöltése

Acél és nemesacél tolókapuk
Acél és nemesacél tolókapuk

PDF letöltéseTűzgátló tolókapuk a megbízható védelem érdekében

A Hörmann minden területre a tűzterhelésnek megfelelő, megbízható, az üzemi és kockázati feltételeket kielégítő tolókapu-megoldásokat szállít, 1- és 2-szányú kivitelben. A tűzgátló szerkezetek DIN 4102 szabvány szerint vannak bevizsgálva, melyekre a Braunschweigi Vizsgálóintézet és a DIBt állítja ki az engedélyeket.

A biztonságos mentést és menekülést szolgáló, füstgátlással rendelkező tűzgátló tolókapukat a DIN 18095 szabvány szerint is bevizsgálták. Ajánlott minden olyan nagy gyalogosforgalommal bíró területre, ahol tűz esetén az emberek számára életveszélyes gázok terjedésével kell számolni.

A gyors személyi átjáráshoz és kis szállítókocsikkal való áthaladáshoz ajánlott az integrált átjáróajtóval ellátott tűzgátló tolókapu. Az integrált átjáróajtók, tűzgátlási okok miatt, alapvetően csúszósínes ajtócsukóval vannak felszerelve.

További információkért kérjük, nézze át a mellékelt Katalógust, valamint a Tervezői segédletet.


Erős érvek a Hörmann tűz- és füstgátló tolókapuk mellett

Harmonikus összhatás

Harmonikus összhatás a szabadalmaztatott csap-hornyos panelkapcsolatnak köszönhetően

A Hörmann tolókapu az elemillesztéseknél alkalmazott, látható csavarozás nélküli, szabadalmaztatott, V-hornyos kapcsolatnak köszönhetően modern megjelenésű. A nagy stabilitást a belülről egymásba ékelt labirintprofil garantálja. A 72 mm-es elemek héjazata teljes felületen a betéthez van ragasztva, és az elemeket menetes szárak tartják össze. Így az eredmény egy kiváló minőségű, párhuzamos futású kapulap, melynél egyforma szélességűek az illesztési élek.

Precíz kapulapvezetés

Precíz kapulapvezetés a szabadalmaztatott futósínnek köszönhetően

A hengeres futógörgő és a stabil vezetőgörgő a szabadalmaztatott futósínnel együtt az optimális erőkiegyenlítést szolgálja. A nyugodt futás és könnyű működtetés a golyóscsapágyazott függesztésnek köszönhetően mindig biztosított.

Exkluzív Pearlgrain felület

Érzéketlen Pearlgrain kivitel

Pearlgrain felületű személybejáró-ajtóval is. Ez a felület érzéketlenebb az üzemelés alatti és a szerelés közbeni mechanikus sérülésekkel szemben. Horganyzott kivitelben különösen raktárcsarnokokhoz és nagy forgalmú területekhez alkalmas. A futósínblende, a súlyszekrény és a profilok sík felületűek. Opcionálisan a Pearlgrain felület akár egyedi RAL-színben is kapható.

Küszöb nélküli személybejáró-ajtó

Több kényelem és nagyobb biztonság a küszöb nélküli személybejáró-ajtónak köszönhetően

Csak a Hörmann-nál van engedélyezve a küszöb nélküli személybejáró-ajtó füstgátló tolókapuhoz is. A személybejáró-ajtó nyitása – a tervezett menekülési iránytól függően – mindkét irányba lehetséges. A beépítés történhet falkávába nyíló vagy a falkávától a helyiség felé nyíló változatban. Ráadásul kapuszárnyanként két személybejáróajtó esetében egymással ellentétes is lehet a nyitásirány, valamint üvegezés mind az ajtómind a kapuelemben lehetséges.